Sterren op TV
Sigal Shepher Topchef Academy

Auteur: Senna Reimink

Datum: 24 april 2017

Laatst Geüpdatet: 24 april 2017

Sigal, Jan, Jeannette, Bas, Leroy en Saman in Topchef Academy

Sigal Shepher, Jan Folkers, Jeannette Stakenburg, Bas Brouwer, Leroy Kapel en Saman Waterval zijn te zien in Topchef Academy. Het zestal gaat de strijd met elkaar aan in de vierde week van het programma waarin gezocht wordt naar een nieuwe tv-kok. De zes kandidaten krijgen te maken met Joris Bijdendijk als de topchef van de week.

Inhoudsopgave

Sigal Shepher in Topchef Academy

Sigal Shepher doet mee aan Topchef Academy. Deze 28-jarige jongedame weet precies hoe haar toekomst eruit zou moeten zien, al heeft ze wel nog een belangrijke beslissing te maken. Sigal weet namelijk nog niet zo goed of haar toekomst zal liggen in het worden van tv-kok of dat ze de jongste vrouwelijke commercieel directeur bij een betaalde voetbalorganisatie wil worden. Ondanks haar nog jonge leeftijd was Sigal al eens werkzaam als sales director, nadat ze de studie toegepaste psychologie had afgerond.

Nu is ze werkzaam als sponsormanager, bij FC Utrecht maar het is tijd voor de volgende stap. Gezien Sigal dol is op koken, kunnen we niet uitsluiten dat haar toekomst wellicht daar ligt. Bij de deelname van Sigal aan Topchef Academy kunnen we rekenen op Joodse gerechten. Shepher is geboren in Israël en kwam met haar beide ouders naar Nederland. Na de scheiding is de moeder van Sigal teruggekeerd naar Israël, maar Sigal besloot in Nederland te blijven.

Sigal Shepher is te volgen via Instagram en Facebook.

Jan Folkers de nieuwe tv-kok?

Jan Folkers doet in Topchef Academy ook een gooi naar de baan van een tv-kok. Eigenlijk had de 26-jarige Jan uit Den Haag van kleins af aan maar één droom: tv-chef worden om zijn eigen enthousiasme voor koken door te kunnen geven aan anderen. In het dagelijks leven is Jan ook constant bezig met koken.

Hij mag zich sinds kort de souschef van een Scheveningse strandtent noemen. Jan is volledig in zijn element als hij zijn signature dish mag maken: salmon torch maki. Verder houdt hij vooral van de Aziatisch een Zuid-Amerikaanse keuken.

Jan Folkers is te volgen via Instagram en Facebook.

Jeannette Stakenburg uit Topchef Academy

Jeannette Stakenburg probeert in Topchef Academy ook een baan als tv-kok te veroveren. Jeannette is 66 jaar oud en heeft er dan ook al een flinke carrière opzitten. Ze was bijna veertig jaar werkzaam als stewardess bij de KLM en op het eerste oog bouw je daar misschien niet echt een carrière als kok op.

Toch heeft ze veel geleerd van haar reizen, mede omdat ze in aanraking kwam met onbekende ingrediënten en smaken. Als er één land is dat het hart van Jeannette heeft veroverd, dan is dat wel Japan. Ze volgt Japanse les en houdt regelmatig Japanse kookworkshops.

Jeannette Stakenburg is te volgen via Facebook.

Bas Bouwer in Topchef Academy

Dat Bas Bouwer in de kookwereld terecht zou komen, is allerminst verrassend te noemen. Hij kreeg het vak met de paplepe ingegoten en toen hij eenmaal zelf een opleiding mocht kiezen, kwam hij al gauw terecht bij brood en banket. Daarna ging de 34-jarige Bas verder met de koksopleiding.

Inmiddels heeft Bas al negentien jaar ervaring als kok, onder meer bij Van der Valk. Ook als chef-kok was Bas lange tijd goed bezig, totdat hij alleen voor de opvoeding van zijn twee kinderen kwam te staan. Als tv-kok vindt hij misschien een nieuwe uitdaging.

Bas Bouwer is te volgen via Facebook.

Is Leroy Kapel de nieuwe tv-kok?

De uit Arnhem afkomstig Leroy Kapel heeft inmiddels een carrière opgebouwd als sales analist, maar toch is hij daar niet heel erg gelukkig. Het is weliswaar het beroep waar Leroy zijn geld mee verdient, maar eigenlijk is hij liever met iets anders bezig: koken. Dolgraag gaat Kapel op pad om nieuwe culinaire ideeën op te doen.

De keuken waar hij het meest van houdt, is toch wel de Vietnamese keuken. En zijn signature dish? Dat is voor Leroy zonder twijfel Iberico spareribs in een paprika dry-rub samen met gegrilde groente, verbrokkelde fetakaas, een maiskolfje met peterselieboter en ook de gepofte aardappels met een romige saus mogen niet ontbreken.

Leroy Kapel is te volgen Facebook.

Saman Waterval kookt graag

Saman Waterval wilde graag van presenteren zijn beroep maken, maar tot op heden is dat nog niet echt gelukt. Hij heeft weliswaar voor de lokale TV gewerkt, maar daar bleef het tot op hden bij. Zelfs een opleiding Journalistiek kon Saman niet het stapje verder helpen. Mogelijk dat de in Sri Lanka geboren Saman in Topchef Academy alsnog zijn presenteer-skills tot uiting kan laten komen. De geadopteerde Saman kookt al regelmatig in een kookstudio. Mogelijk dat Topchef dus een koud klusje voor hem gaat worden.

Saman Waterval is te volgen via Instagram en Facebook.