Sterren op TV
Siawaash Cyrroes Ramin Sabet SpangaS

Auteur: Senna Reimink

Datum: 11 augustus 2016

Laatst Geüpdatet: 18 augustus 2023

Siawaash Cyrroes is Ramin Sabet in SpangaS

Siawaash Cyrroes is één van de nieuwe gezichten van het nieuwe seizoen van SpangaS. De twintigjarige Cyrroes is erin geslaagd om een hoofdrol te krijgen in de populaire jongerenserie. Hij vertolkt vanaf 5 september 2016 de rol van Ramin Sabet. Dat deze twintigjarige Siawaash een belangrijke rol te pakken heeft gekregen, is enigszins een verrassing te noemen.

Siawaash Cyrroes als Ramin Sabet in SpangaS

Ondanks dat Siawaash Cyrroes met zijn leeftijd van twintig jaar zelf al lang klaar is op de middelbare school, komt hij als Ramin Sabet terecht in de onderbouw van het Spangalis College. Ramin is een vluchteling die samen met zijn vader Abbas, moeder Fariba en zusjes Saba en Mina in Nederland terecht komt. De wortels van Ramin Sabet liggen in Iran, maar tegenwoordig woont hij met zijn gezin in een asielzoekerscentrum. Het is afwachten of de familie Sabet een verblijfsvergunning krijgt. Over de afkomst van Siawaash Cyrroes is helaas niets bekend. Wel weten we dat zijn vrienden hem vaak Sia noemen.

Duidelijk is dat Siawaash wel even moest wennen aan de lange werkdagen die hij moest maken bij SpangaS. “We draaien vijf dagen per week. Dan ben ik van zeven tot zeven op de set, kom ik thuis en ga ik mijn teksten leren voor de volgende dag. Ik zie mijn vrienden en vriendin daardoor weinig, maar ik heb de tijd echt nodig om me goed voor te bereiden. Gelukkig is het leuk om te doen, daarom heb ik het ervoor over”, liet Cyrroes eind mei weten in een uitgebreid interview met PZC.

Siawaash Cyrroes op Toneelschool Amsterdam

Zoals we hierboven al schreven, is het merkwaardig te noemen dat Siawaash Cyrroes een hoofdrol heeft gekregen in SpangaS. Hij kwam namelijk niet verder dan vier maanden studeren aan de Toneelschool in Amsterdam. Daarbuiten zagen we hem nog nooit voorbij komen als acteur en blijkt hij ook geen ervaring te hebben op dat gebied. Wel heeft hij een aantal huisgenoten die hem prima kunnen helpen. Joe Sinduhije (Jip Baltus) en Timo Wils (Lef Evers), die ook allebei een hoofdrol hebben in SpangaS, zijn namelijk huisgenoten van Siawaash. Cyrroes stopte voor SpangaS overigens met zijn opleiding.