Sterren op TV
Shelly Sterk Galileo

Shelly Sterk wil het maken als presentatrice

Shelly Sterk is vastberaden om het ver te schoppen als presentatrice. Op dit moment presenteert ze voor het programma Galileo, dat iedere werkdag op RTL 5 wordt uitgezonden. Ook gaat ze regelmatig op pad voor RTL Boulevard. Daarvoor heb je de Haagse misschien al eens op televisie gezien als presentatrice van PowNed, KRO-NCRV en Veronica.

Wie is Shelly Sterk

Na de middelbare school schreef Shelly Sterk (geboren op 30-04-1991) zich in bij de School voor Journalistiek. Precies vier jaar deed ze over deze studie in Utrecht. Uitgeleerd was Sterk op dat moment zeker nog niet. Ze vertrok naar New York om daar een opleiding op de filmacademie te volgen. Nadat ze hier mee klaar was trok ze op 21-jarige leeftijd helemaal alleen door Zuid-Amerika. Ze had alleen een backpack bij zich, maar leerde uiteraard vele mede backpackers en locals kennen tijdens haar indrukwekkende reis.

Na terugkomst in Nederland klopte Shelly Sterk aan bij het opleidingstraject van BNN voor presentatoren. Via dat opleidingstraject kon ze een transfer maken naar een andere publieke omroep. Shelly ging aan de slag bij PowNed, de brutale omroepvereniging. Sterk ging voor haar eerste klus in dienst van PowNed langs bij Henk Westbroek. De zanger uit Utrecht bezit ook een restaurant, Stairway to Heaven, en had net een boete van 1300 euro ontvangen, omdat zijn personeel alcohol had verkocht aan minderjarigen. Sterk was benieuwd naar de reactie van Westbroek.

Shelly Sterk in RTL Boulevard

Shelly Sterk zie je ook in RTL Boulevard. In 2016 werd zij toegevoegd aan het vernieuwde team van het RTL 4-programma waar items over amusement, misdaad, koningshuis en levensstijl worden besproken. Ook Anna Nooshin behoort bijvoorbeeld tot het team van RTL Boulevard. Sterk maakt in opdracht van RTL Boulevard reportages en staat vervolgens in de studio in Amsterdam aan de desk om nog een korte toelichting op haar verhaal te geven.

Het is grappig dat Shelly Sterk nu in RTL Boulevard te zien is, want haar tante bleek een soort voorspellende gave te hebben. Op Instagram liet de blondine namelijk weten dat ze in 2008 een Sinterklaas-surprise van haar tante kreeg, waar ze in de RTL Boulevard-studio gefotoshopt was. Acht jaar later werd dat dus werkelijkheid!

Shelly Sterk in Galileo als proefkonijn

Erg land bleef Shelly niet bij PowNed. Inmiddels is ze niet meer bij de publieke omroep te zien. Tegenwoordig maakt ze televisie voor RTL 5 in het programma Galileo. In Duitsland is dit wetenschappelijke programma al jaren populair en is nu ook in Nederland te zien op iedere werkdag.

Het programma is onder leiding van Luuk Ikink, terwijl Shelly Sterk samen met Manuel Venderbos en Jorn Rohde op pad gaat om hoogstpersoonlijk wetenschappelijke tests uit te voeren. Het kan Shelly Sterk allemaal niet gek genoeg, zij zal niet zo snel voor iets terugdeinzen terwijl de camera loopt. Zo bezocht ze voor Galileo al eens rubberfetisjisten. Wat dat betreft zien wij Shelly Sterk ook nog wel bij het BNN-programma Spuiten & Slikken terecht komen.

Je kunt Shelly Sterk volgen op Facebook, Instagram en Twitter