Sterren op TV
Sheila van de Weerd Sheela The Voice of Holland TVOH

Sheila van de Weerd alias Sheela van The Voice of Holland

Sheila van de Weerd alias Sheela doet mee aan The Voice of Holland. Wie ziet wat Sheela in haar carrière allemaal al voor elkaar heeft gebokst zal ongetwijfeld bijna niet kunnen geloven dat ze meedoet aan TVOH, maar toch is het echt zo. Deze jongedame, die het met haar eigen single zelfs schopte tot de iTunes lijst, is één van de kandidaten aan het zevende seizoen van TVOH.

Inhoudsopgave

Sheila van de Weerd alias Sheela in TVOH

Sheila van de Weerd, die je beter bekend is onder haar artiestennaam Sheela, is één van de kandidaten aan het zevende seizoen van The Voice of Holland. De talentvolle zangeres koos ervoor om zich in 2016 in te schrijven voor de talentenjacht en uiteindelijk kreeg ze te horen dat ze Blind Audition mocht komen doen. Daar zong ze het nummer Dirty Diana van Michael Jackson. Binnen no-time was Sanne Hans al gedraaid. Uiteindelijk volgden ook Ali B en Guus Meeuwis nog.

De 26-jarige Sheela kreeg alom lof. “Sheela, wat een gewaagd liedje. De referentie is Michael Jackson. Maar hoe had een andere auditant dit liedje gedaan. Want die had het waarschijnlijk niet zo goed gedaan. Ik denk dat jij echt nog gaat verrassen”, vertelde Ali B. Ook Guus was onder de indruk van de liedjeskeuze. Maar Sheila koos voor Sanne. Die twee kenden elkaar overigens al, want ze zaten in het verleden op dezelfde school. Voorafgaand aan de uitzending van TVOH ging ze alvast langs bij Evers Staat Op om haar auditie nog eens dunnetjes over te doen. In onderstaande video hoor je Sheila bij het radioprogramma zingen.

Sheela in de Battles

Sheela doorliep de Blind Auditions zonder problemen en kwam in de battles te weten tegen wie ze het mocht opnemen in Team Sanne Hans. De zangeres kreeg de negentienjarige Hannah Stradmeijer tegenover zich. “Het was in eerste instantie een opluchting, omdat ik misschien bang was tegen anderen te moeten waar ik echt niet tegen wilde”, vertelde Sheela. Het nummer dat het duo vervolgens kreeg van Sanne is Never Forget You van Zara Larsson. Na het verdelen van de teksten en het vele repeteren was het tijd om de ring in te stappen. De overwinning ging vervolgens naar Sheela.

Sheela in de Knockouts

Sheela mocht door haar winst bij de Battles ook optreden tijdens de Knockouts. Ze zong het nummer Dangerous Woman van Ariana Grande en liet misschien wel haar beste optreden tot op heden zien bij The Voice of Holland en dat werd door Sanne Hans beloond met een plek in de liveshows. “Dit was de eerste keer dat je een goede show hebt gegeven. Met zang, je moves, alles. Dat kwam echt eindelijk samen. Dus ik vind dat je het echt heel professioneel hebt gedaan”, aldus de woorden van Sanne. Dat ging ten koste van Ina van Woersem.

Sheela in de liveshows van TVOH

In de liveshows van The Voice of Holland wist Sheela niet te overtuigen. Ze zong het nummer Sax van Fleur East en kon daarmee niet rekenen op al te veel lovende woorden. Ze belandde in de danger zone en het Nederlandse publiek koos uiteindelijk niet voor Sheila.

Sheela als zangeres

Sheela timmert als zangeres al jaren aan de weg. Ze studeerde in het verleden aan het conservatorium in Enschede en sinds ze daar klaar is, wil ze haar kennis ook graag overdragen aan anderen. Dat doe Sheela onder andere door zanglessen te geven. Ook heeft ze zelf een single uitgebracht.

Het gaat om High Score waarmee ze zelfs in de lijsten van iTunes terechtkwam. Als je Sheila van de Weerd alias Sheela overigens even niet aan het werk ziet als zangeres, dan zou het maar zo kunnen dat je haar tegenkomt in de sportschool. Sheela vindt het belangrijk om goed in vorm te blijven en traint dan ook vaak.

Sheila van de Weerd alias Sheela is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.

Bekijk de andere deelnemers van Team Sanne Hans uit The Voice of Holland 2016 Baggio | Kirsten Berkx | Nikki Nola | Esri Elianne | Ina van Woersem | Jacob Grey | Isabel Provoost | Daniël van Schaick | Erik Frisberg | Hannah Stradmeijer | Tom Schraven