Sterren op TV
Sharon van Rouwendaal

Auteur: Senna Reimink

Datum: 4 mei 2016

Laatst Geüpdatet: 4 mei 2016

Sharon van Rouwendaal met een missie naar Rio 2016

Sharon van Rouwendaal moet Nederland medailles gaan bezorgen tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Nederland presteert traditiegetrouw goed op de Spelen in het water. Van Rouwendaal behoort tot de nieuwe generatie en zij maakt in Rio zowel kans op een plak in het open water als in het zwembad.

Sharon van Rouwendaal een multi-talent

Sharon van Rouwendaal mag dus met recht een multi-talent genoemd worden, want ze is niet alleen goed op de kortere afstanden in het zwembad, maar ook op de lange afstanden in het open water zwemt ze scherpe tijden. De blondine is pas 22 jaar oud en heeft dus nog flink wat jaren voor de boeg. Ook op de Olympische Spelen in het Japanse Tokio in 2020 en mogelijk zelfs in 2024 zal de Nederlandse in staat zijn om haar vaderland in vervoering te brengen. Maar eerst wil ze knallen in Rio de Janeiro, tijdens de Olympische Spelen van 2016.

In het zwembad zal Van Rouwendaal op de langere afstanden in actie komen, waaronder de 400 meter vrije slag en mogelijk de 800 meter vrij. Op het open water zal ze langere afstanden zwemmen. Zij zal in actie komen op de 10 kilometer voor vrouwen. Tijdens het WK openwaterzwemmen van 2015 in het Russische Kazan behaalde Sharon van Rouwendaal een zilverenmedaille, dus op dit onderdeel liggen kansen in Rio.

Sharon van Rouwendaal op de massagetafel

Rust en herstel is een belangrijk onderdeel van een topsporter en dus ook voor Sharon van Rouwendaal. Wanneer zij niet in het bad ligt om te trainen of toptijden te zwemmen pakt ze de nodige rust. Daarnaast bevorderen massages haar herstel, om daarna weer optimaal te kunnen presteren. Op haar Instagram-account deelt Van Rouwendaal regelmatig kiekjes vanaf de massagetafel. Aangezien wij haar al vaak genoeg in zwemkledij hebben gezien, deert het haar niet om een video van een massage te delen wanneer ze in lingerie met tijgerprint ligt.

Het zijn niet de enige beelden die ze deelt op haar social media-kanalen. Natuurlijk komen er ook veel zwemmomenten voorbij, maar ze blijkt ook een ontzettende dierenliefhebber te zijn. Regelmatig plaatst Sharon van Rouwendaal een kiekje met haar hondje Flappy op Instagram. Haar hondje is niet het enige dier dat we voorbij zien komen op Instagram. Ook katten en haar konijn Valentine komen regelmatig voorbij.

Je kunt Sharon van Rouwendaal ook volgen op Instagram, Facebook en Twitter