Sterren op TV
Sharon Spoorloos Indonesië

Auteur: Senna Reimink

Datum: 11 december 2017

Laatst Geüpdatet: 24 december 2022

Sharon in Spoorloos voor tweelingzus uit Indonesië

Sharon heeft een brief geschreven naar Spoorloos. Ze is er dertien jaar geleden achter gekomen dat ze een deel is van een tweeling. Gek genoeg is Sharon uit Indonesië ter adoptie afgestaan en haar tweelingzusje niet. Sharon hoopt nu eindelijk antwoorden te krijgen waarom juist zij ter adoptie werd afgestaan en niet haar zus.

Sharon in Spoorloos

Sharon hoopt nu eindelijk antwoorden te krijgen. Ze weet al dertien jaar lang dat ze een tweelingzus heeft. Toch heeft haar moeder ervoor gekozen om haar af te staan en niet de tweelingzus van Sharon. Nu reist ze samen met Jetske van den Elsen af naar Java in Indonesië om antwoorden te krijgen op haar vragen. Want waarom zijn zij en haar tweelingzus uit elkaar gehaald? “Ik heb zoiets van: waarom niet wij allebei?”

In onderstaande video zien we alvast dat de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Spoorloos een intense gaat worden. “Ik vind het zo vervelend voor haar dat dit gebeurd is. Dat wist ik helemaal niet, dat wist ik echt niet. Ik kon het ook helemaal niet geloven. Je haalt een tweeling niet uit elkaar, dat kan gewoon niet. Dat is gewoon hartverscheurend.”

Roma zigeunerfamilie

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Spoorloos krijgen we ook het verhaal van een Roma zigeunerfamilie te horen. André gaat in Roemenië terug naar zijn roots. Hij komt als baby in een kindertehuis en komt in een Nederlands gezin terecht. Geheel vlekkeloos verloopt het daar niet altijd.

André blijkt de zevende zoon van de Roma zigeunerfamilie en door het noodlot groeit hij niet in Roemenië op. Na 25 jaar krijgt hij eindelijk antwoorden op zijn vragen. Zijn vader vertelt in ieder geval dat hij lang gezocht heeft naar André. Het kindertehuis waar hij werd ondergebracht, schijnt nooit gezegd te hebben waar André is geplaatst.