Sterren op TV
Sem van Hoogstraten Idols

Sem van Hoogstraten wil Jazz brengen bij Idols

Sem van Hoogstraten wil bij Idols een ander geluid laten horen. De achttienjarige student van de school van het talent, waar hij het VWO & het conservatorium combineert heeft dan ook een heel andere insteek dan veel van de deelnemers. Hij vergat bij de auditie alleen wel even zijn gitaar…

Sem van Hoogstraten met een ander geluid

“Ik probeer een nieuwe sound te brengen tussen alle popmuziek. Een beetje een jazz tintje geven.” Dat deed Sem van Hoogstraten met het nummer Ordinary People van John Legend. “Dat is op zich niet heel erg jazz, meer soul. Ik hoop dat ik er met mijn eigen touch een sound aan kan geven.”

Bij zijn entree was er wel een klein probleempje. Sem moest er om half negen zijn, maar dat werd kwart voor tien. De reden? Hij was zijn gitaar vergeten! De jury kwam bij dit verhaal al niet bij van het lachen, waardoor het welbekende ijs alvast was gebroken. “Blijkbaar was er toch zoveel spanning, dat ik halverwege opeens in de trein dacht dat ik mijn gitaar niet had.”

Sem moet bij Idols werken aan entertainment

De auditie van Sem van Hoogstraten was uitstekend, vooral muzikaal gezien. In het totaalplaatje van Idols hadden de juryleden alleen nog wel wat opmerkingen te plaatsen. “Het is vooral degelijk”, vatte Jamai het kort samen. Ronald Molendijk diepte het verder uit. “Ik zie je niet lachen. Je hebt een zeer serieuze opleiding en ik snap dat het zwaar is en stevige kost waar je induikt. Maar Idols is een entertainmentprogramma, dus moet ik entertaint worden. Muziek moet verkocht worden, voor de rest petje af voor je optreden.” Sem van Hoogstraten moet er dus voor gaan zorgen dat hij aan het hele pakketje zorgt om meer op te vallen.

Sem van Hoogstraten van Idols is ook te volgen op Facebook.

Geplaatst door Sem van Hoogstraten op donderdag 19 november 2015