Sterren op TV
Sem Rooijakkers The Voice of Holland

Auteur: Senna Reimink

Datum: 16 november 2016

Laatst Geüpdatet: 19 oktober 2022

Sem Rooijakkers opnieuw in The Voice of Holland

Sem Rooijakkers heeft voor de tweede keer meegedaan aan The Voice of Holland. De blonde zangeres ging in 2016 opnieuw het podium op en gaf een goede performance. Uiteindelijk besloten de vier juryleden niet te draaien, al twijfelde vooral Sanne Hans tot het laatste moment. Sem had er vreemde mee dat The Voice of Holland nu echt ophield.

Sem Rooijakkers ook in 2014 in TVOH

Het is namelijk niet de eerste keer dat we Sem Rooijakkers in The Voice of Holland zien. In 2014 deed ze ook al een poging. Met ondersteuning van een grote groep vriendinnen was ze zichtbaar zenuwachtig en dat kostte haar uiteindelijk de kop. Sem zong het nummer Somewhere Only We Know van Keane, maar geen van de vier toenmalige juryleden besloot om te draaien.

En dat terwijl het publiek wel enthousiast van en haar auditie op YouTube inmiddels ook ruim 345.000 keer is bekeken. Daarop volgde dus de herkansing. Want in TVOH 2016 probeerde Sem Rooijakkers opnieuw om de jury te overtuigen. Ali B was in 2014 ook al van de partij, de andere juryleden zijn Waylon, Sanne en Guus.

The Voice of Holland 2016 voor Sem geenherkansing

Sem Rooijakkers komt uit Neerkant en woont na een tijdje in Tilburg te zijn verbleven opnieuw in het Brabantse plaatsje. Voor fans is er nu al goed nieuws, want Sem is nog vrijgezel en ze studeert aan de SintLucas. De afgelopen jaren won Sem al diverse prijzen, zo ging in 2013 het Jongerensongfestival in Zeilberg naar Rooijakkers. Het leverde haar een studio opname op.

Ondertussen is Rooijakkers in aanloop naar The Voice of Holland al druk met muziek. Ze maakt onderdeel uit van de band Black Cadillac, waarvan ook een heuse merchandise lijn bestaat. Sem is in de band de zangeres en speelt ook op de akoestische gitaar. Haar Facebookpagina staat ook nog eens vol met filmpjes waarop ze haar stemgeluid alvast laat horen.

In alle gevallen begeleid ze zichzelf met gitaar, tot aan de badkamersessies aan toe. Ook treedt ze regelmatig op in het Brabantse en is het dus wachten op haar definitieve doorbraak. The Voice of Holland zal deze dus niet brengen, want er werd niet gedraaid ondanks het goede optreden.

Volg Sem Rooijakkers ook op Facebook, Twitter en Instagram.