Sterren op TV
Sem Barendse

Sem Barendse presenteert en studeert

Sem Barendse gaan we in 2016 regelmatig terugzien op RTL 7. Waar de twintigjarige student in het verleden al actief was als presentator en vlogger voor het wetenschappelijke programma Galileo, krijgt hij nu de kans om zich verder te ontwikkelen op tv. Sem zal namelijk zijn debuut gaan maken als presentator van Galileo JR., de uitvoering van het programma voor de jeugdige kijkers.

Sem Barendse is nog student

Een aantal jaar terug zag het er niet echt naar uit dat deze jonge hunk terecht zou komen in de showbizz wereld. Sem Barendse volgde een VWO-opleiding aan het Libanon Lyceum in Rotterdam en studeert tegenwoordig aan de Universiteit van Amsterdam. In 2014 koos Barendse ervoor om te beginnen met de studie Biomedische wetenschappen.

Ook aan de vorige werkgevers van Sem valt een toekomst als presentator van een televisie-programma niet uit op te maken. Zo had hij in het verleden baantjes als barback, bezorger, barista en bediende. In een interview met de Hitkrant liet Sem Barendse onlangs weten dat hij er nog niet helemaal uit is wat betreft zijn toekomst. Een combinatie van bekende tv-presentator en bekende wetenschapper ziet hij in ieder geval wel zitten.

Sem Barendse als presentator van Galileo JR.

Waar Sem Barendse de afgelopen tijd dus al online was te bewonderen op het officiële YouTube-kanaal van Galileo, zal hij binnenkort ieder weekend te zien zijn als de presentator van Galileo JR.. Sem, die het op school gewend is om in een witte doktersjas en met veiligheidsbril op te lopen, zal zelf ook de handen uit de mouwen steken om de kijkers van leuke experimenten te voorzien. Als vlogger legde hij kijkers onder andere al uit hoe je je beeldscherm krasvrij maakt en hoe je een Rubik’s Cube in drie minuten tijd krijgt opgelost.

Wil jij helemaal niets meer missen van Sem Barendse? Volg hem dan via Instagram.