Sterren op TV
Selma van Dijk presentatrice Hart van Nederland

Selma van Dijk is presentatrice Hart van Nederland

Selma van Dijk is presentatrice van Hart van Nederland. De op 7 juli 1969 in De Kwakel geboren Van Dijk is één van de vaste gezichten van het programma. Selma heeft echter een flinke weg moeten bewandelen alvorens ze als presentatrice bij Hart van Nederland terecht kwam en zelfs als presentatrice van het programma ging het dagelijks leven van Van Dijk niet altijd over rozen.

Selma van Dijk per toeval presentatrice

Selma van Dijk maakt tegenwoordig naam als presentatrice van Hart van Nederland, maar in haar jongere leven wees niets erop dat ze voor de camera zou verschijnen. Nadat ze haar HAVO-diploma had gehaald, ging ze aan de slag op het Conservatorium van Rotterdam. Selma, die prima viool kan spelen, studeerde er af als docerend musicus, maar het bleek toch niet de droombaan van Van Dijk te zijn.

Om toch geld te verdienen, koos ze voor een baantje bij het RTL Nieuws. Achter de schermen weliswaar, maar later verscheen ze ook voor de camera. De carrière van Selma voor de camera begon bij 5 in het Land op RTL 5 en sindsdien zagen we haar ook voorbij komen bij onder meer het Ontbijtnieuws en het Late Nieuws.

Selma van Dijk presentatrice Hart van Nederland

Selma van Dijk had het prima naar haar zin bij RTL 5, maar toen het programma 5 in het Land stopte, maakte ze de overstap naar SBS 6. Daar is ze vandaag de dag nog altijd werkzaam bij Hart van Nederland en als presentatrice van dat programma heeft ze zeker al het één en ander meegemaakt. Zo kwam ze in de zomer van 2016 groot in het nieuws toen ze vast kwam te zitten op het toilet, uitgerekend vlák voor de live-uitzending van Hart van Nederland.

Via Instagram bracht ze haar volgers vervolgens op de hoogte van de situatie waarin ze zich bevond. Begin 2017 sloeg voor Selma enigszins het noodlot toe toen ze haar meniscus afscheurde en zelfs geopereerd moest worden. Het ging voor Selma mis tijdens een potje tennissen, maar gelukkig verscheen ze al gauw weer aan de desk van Hart van Nederland.

Selma van Dijk is te volgen via Instagram.