Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 12 november 2020

Laatst Geüpdatet: 12 november 2020

Selim Haase in In Real Life enthousiaste muziekproducer

Selim Haase behoort tot de groep van acht jongeren die de hoofdrol spelen in de serie In Real Life, op NPO 3. Daarin volgen kijkers het leven van acht millennials in de omgeving van Eindhoven. Ze wonen drie maanden samen in één huis.

Selim Haase in In Real Life

In In Real Life proberen de makers te laten zien wie er schuil gaan achter ‘andere identiteiten’ die jongeren op de sociale media proberen voor te houden. Er wordt een uniek inkijkje achter de schermen (of: in de hoofden) bij millennials gegeven. Met zijn achten moeten ze het huis draaiende houden, maar ondertussen – juist in deze zware coronatijden – ook hun eigen leventje op de rit zien te houden.

Selim Haase in Frankrijk geboren muziekproducent

Selim Haase is geboren in Frankrijk, maar groeide op in Helmond. Recentelijk sleepte hij een master in Industrial Design binnen aan de Technische Universiteit Eindhoven, maar zijn hart ligt compleet ergens anders, vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad: “Ik produceer hiphop- en R&B-muziek voor verschillende Nederlandse artiesten.” Kanye West is zijn grootste inspiratiebron. “De manier waarop hij je meeneemt in een verhaal door zijn muziek, dat is gewoon geweldig en ik probeer die skill ook te ontwikkelen.”

Tijdens In Real Life vond Selim het soms best lastig dat er geen privacy meer overbleef nu ze met acht mensen in een huis woonden. Normaliter trekt hij zich zo nu en dan graag eventjes terug. “Hier is dat dan niet mogelijk. Ik ben vanuit mijn geloof gewend om mezelf na een lange dag op de uni of werk even af te kunnen zonderen en een moment van bezinning te hebben. Als dat dan niet makkelijk kan is het wel frustrerend.”

Onvergetelijke, intense ervaring

Toch genoot Selim enorm, vooral omdat alle bewoners met hun eigen, persoonlijke rugtas aan ervaringen binnenkwamen. “Je ziet ook echt groei bij iedere bewoner”, vertelt hij op de website van de TU Eindhoven. “Zelf heb ik geleerd om samen te wonen met meerdere leeftijdsgenoten. Wat ook nieuw is, is dat ik in deze nieuwe thuissituatie de enige moslim ben en de enige praktiserende gelovige. Ik weet nu hoe ik daar mee om moet gaan en hoe ik mijn beleving kan delen met anderen. Je ziet dat proces ook terug in de serie.”

Al met al vond hij het een ‘intense woonervaring, waarvan de vijftien weken echt voorbij zijn gevlogen’. “Maar als ik terugdenk aan wat ik allemaal heb meegemaakt, dan is dat een onvoorstelbare hoeveelheid ervaringen.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

New profile pic, who dis

Een bericht gedeeld door The Kid Selim (@thekidselim) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Big smile ???? . . Shot by @luke_linssen

Een bericht gedeeld door The Kid Selim (@thekidselim) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Outstanding moveski . . . Shot by @luke_linssen

Een bericht gedeeld door The Kid Selim (@thekidselim) op