Sterren op TV
Selena Piek Rio

Auteur: Senna Reimink

Datum: 12 juli 2016

Laatst Geüpdatet: 12 juli 2016

Selena Piek maakt badminton leuk

Selena Piek is in de zomer van 2016 tijdens de Olympische Spelen een van de Nederlanders die hoge ogen moet gooien. De badmintonster doet samen met Eefje Muskens mee met het damesdubbelspel en doet samen met Jacco Arends mee aan gemengd dubbelspel. Ze krijgt dus op twee onderdelen de kans om er met een medaille vandoor te gaan.

Selena Piek op de Oylmpische Spelen

Selena Piek heeft in de afgelopen jaren keihard gewerkt om een ticket voor de Olympische Spelen in Rio de Janiero te bemachtigen. Uiteindelijk slaagde deze babe erin om er zelfs met twee tickets voor Brazilië vandoor te gaan. De badmintonster stond op 6 mei samen met Eefje Muskens op de achtste plaats van de geschoonde lijst van de Badminton World Federation. Dat was genoeg om tijdens de Olympische Spelen mee te mogen doen aan het damesdubbelspel. Alle koppels die in de top dertien staan kunnen rekenen op een kwalificatie. Ook met Jacco Arends deed Selena goede zaken. Met hem eindigde zij op een elfde plaats, waardoor ook het tweede ticket een feit werd. Het is voor Selena de eerste keer dat ze mee mag doen aan een Olympische eindtoernooi.

Selena Piek vooral dubbelspecialist

Selena Piek heeft in de afgelopen jaren al de nodige knappe prestaties geleverd. Zo won ze in 2013 met Eefje Muskens aan haar zijde de Scottish Open en de Bitburger Open. Een jaar later kroonde het koppel zich tot winnaar tijdens Belgian International en de Dutch Open. In 2015 eindigde het tweetal als tweede bij de Canada Open en een jaar later werd de tweede plek behaalde tijdens Syed Modi International. In een zeer recent verleden eindigde de in Blaricum geboren badmintonster met Eefje op de tweede plek op het Europees kampioenschap in Frankrijk. Tijdens de Indonesia Open strandde het duo in de halve finale.

Ook met Jacco Arends kende Selena al goede prestaties. In 2014 werd Belgian International door het tweetal gewonnen en een jaar later was de Swedish Masers aan de beurt. Op het Europees kampioenschap van 2016 behaalde Selena met Jacco brons. In 2009 werd de inmiddels 24-jarige babe nog uitgeroepen tot sporttalent van het jaar. Ongetwijfeld een dame die we in de zomer van 2016 veelvuldig voorbij zien komen. Zelfs op de radio. Zo hoorden we haar onder andere al bij Evers Staat Op op Radio 538.

Selena Piek is te volgen via Twitter, Instagram en Facebook.