Sterren op TV

Sederginne (Serge Quik) in Drag Race Holland

Sederginne is te zien in Drag Race Holland. Als dragqueen treedt de Belgische Serge Quick al jarenlang in vrijwel ieder land, waaronder Griekenland en zelfs Rusland, op.

Sederginne in Drag Race Holland

Serge Quik gaat al jarenlang ook door het leven als Sedergine, zo vertelde hij eens aan de website Winq. “Ik had een studentenbaan nodig en zag dat ze bij een bekende Antwerpse gaybar een ‘wc-madam’ zochten. Ik wilde dat wel doen, in drag. Uiteindelijk heb ik meegedaan aan een missverkiezing voor drags, en dat is uiteindelijk uitgegroeid tot een travestiecarrière.”

Over haar alterego zei de 26-jarige Vlaming: “Sederginne is een karikatuur. Bij de humor moet je soms goed opletten en doordenken. En ze draagt veel pailletten. Ik ben zelf 26 maar Sederginne wordt regelmatig dik in de 50 geschat. Dat vind ik super fijn, omdat je dan al meer respect krijgt. En bij elke dansmove denkt het publiek ‘ze kan nog goed mee’.”

Helaas merkt Serge ook dat lang niet iedereen zo positief is over dragqueens. “Vroeger ging ik na een optreden vaak uit als drag, maar dat doe ik echt niet meer. Dat heeft vooral met veiligheid te maken, want je krijgt veel bekijks als je in drag over straat gaat. De wereld is er wat dat betreft niet veiliger op geworden, helaas.”

Dragqueen Sederginne (Serge Quik) trad zelfs op in Rusland

Dat betekent niet dat Sederginne geen risico’s durft te nemen, want ze trad al eens op in Rusland, niet het meest homo-vriendelijke land. Het land van Poetin.  Maar die is niet welkom. Hij mag wegblijven van mij”, zei Serge Quik daarover in Het Nieuwsblad.

Optreden in Rusland was eigenlijk nauwelijks anders dan in bijvoorbeeld Mikonos, New York en Washington, waar ze ook al eens schitterde. “Eenmaal je binnen bent in een club kan alles in Rusland, of die indruk heb ik toch. Maar op straat is iedereen wel heel neutraal. Ik denk dat de politie niet moeilijk doet zolang alles achter gesloten deuren blijft.”

In Nederland en geboorteland België waant hij zich echter toch het allerfijnst. Serge Quik alias Sederginne kan dan ook niet wachten tot de start van Drag Race Holland seizoen 1!

Dit bericht bekijken op Instagram

Heatwave? What heatwave? ????❄️

Een bericht gedeeld door Sederginne_Official (@sederginne_official) op

Dit bericht bekijken op Instagram

HEY BXL❤️

Een bericht gedeeld door Sederginne_Official (@sederginne_official) op