Sterren op TV

Sebas van der Sangen vriend van Jeangu Macrooy

Sebas van der Sangen is de vriend van Jeangu Macrooy, de zanger die Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival in eigen land, in 2020. De twee zijn al sinds 2016 samen en wonen in Amsterdam.

Sebas van der Sangen vriend Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy kwam in 2014 op twintigjarige leeftijd vanuit Suriname naar Nederland. De belangrijkste reden was zijn geaardheid: toen hij ‘uit het vliegtuig stapte in Amsterdam, stapte hij ook gelijk uit de kast’, vertelde Jeangu in 2019 al eens in het Algemeen Dagblad.

“Ik voelde me gewoon nooit aangetrokken tot meisjes. Op mijn vijftiende kon ik mijn afwijkende gevoel een naam geven. Homo, dus. Maar ja, ik kon daar weinig mee in de machocultuur van Suriname. Het draaide altijd om meisjes versieren. Ik had wel veel hechte vriendschappen met hen, maar heb geen meisje zelfs maar gekust.”

Vriend Jeangu Macrooy werkt bij gemeente Amsterdam

Eenmaal in Nederland leerde Jeangu Macrooy zijn vriend Sebas van der Sangen kennen. Sebas werkt als hoofdredacteur bij de Gemeente Amsterdam en is bestuurslid bij Stichting Tekstpierement. In zijn vrije tijd gaat Sebas graag op reis naar interessante landen en steden; bij voorkeur natuurlijk met vriend Jeangu Macrooy aan zijn zijde.

Jeangu Macrooy op Eurovisie Songfestival

Begin januari wist het AD te melden dat Jeangu Macrooy Nederland mag gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, dat dankzij de overwinning van Duncan Laurence vorig jaar nu in Nederland gehouden gaat worden.

‘Macrooys muziek kan het best omschreven worden als Engelstalige modern soul. Hij speelde al op Lowlands en North Sea Jazz, kreeg twee Edison-nominaties en ontving lovende recensies voor zijn optreden op het festival Noorderslag’, schrijft de krant, die hem qua stem met Sam Cooke vergelijkt.

Een betere mogelijkheid om helemaal door te breken in de muziekwereld bestaat er natuurlijk niet. En dus zal ook vriend Sebas van der Sangen met spanning – maar vooral met enorm veel trots – in de zaal zitten straks, als Sebas van der Sangen een poging gaat doen om Duncan Laurence waardig op te volgen op het Eurovisie Songfestival.