Sterren op TV
Sean Dhondt Peking Express VTM Qmusic

Sean Dhondt is Vlaamse presentator en muzikant

Sean Dhondt is de presentator van Peking Express. Dat is niet de eerste grote klus die deze presentator en tevens muzikant uit België heeft gekregen. Zo leerden we hem in de afgelopen jaren al kennen als videojockey van TMF en JIM. Tegenwoordig is hij de presentator van VTM en Qmusic. En vanaf 2017 dus ook van het programma Peking Express. Daarnaast kun je hem ook kennen als de zanger van Manoeuvres en in het verleden de zanger van Nailpin.

Sean Dhondt presentator Peking Express

Sean Dhondt gaat samen met Rik van de Westelaken aan de slag als presentator van Peking Express. Dat de Belg, die eigenlijk Sean Aloys Simonne Dhondt heet, aan de slag gaat als presentator van Peking Express, is volgens hemzelf makkelijk uit te leggen. Hij schreef zich maar al te graag in, al heeft dat stiekem ook een beetje te maken met het feit dat het programma zich in 2017 afspeelt in Vietnam, Laos en Cambodja. “Ik ben zelf een aantal jaren geleden door Amerika rondgetrokken als muzikant zonder geld en af en toe al liftend. Dat was echt een onwaarschijnlijk avontuur dat ik voor de rest van mijn leven meedraag”, vertelde Sean eerder aan Het Nieuwsblad.

“Dus ik kan me inbeelden dat dat ook zo gaat zijn voor de duo’s die samen met mij naar Azië vertrekken. Ik ben trouwens enorm blij met die bestemming, want ik zou elke dag Aziatisch kunnen eten. Dus mij hoor zeker je niet klagen”, aldus Sean. Vanaf 2017 is het programma op zowel NET5 als Q2 te zien. Naast dat we Dhondt gaan zien als presentator van Peking Express, kun je hem ook regelmatig voorbij zien komen bij Qmusic en VTM. voor die laatste zender was Sean al eens coach in The Voice Kids en co-presentator van The Voice van Vlaanderen.

Sean Dhondt als zanger

Sean Dhondt leerden we in Nederland dus vooral kennen als presentator, maar ook als muzikant heeft hij zijn strepen al lang en breed verdiend. De in Sint-Niklaas geboren muzikant begon als drummer in Nailpin en stapte later ook achter de microfoon. Totdat er in 2009 een punt werd gezet achter die band. Sinds 2014 is Sean Dhondt de zanger in de band Manoeuvres.

Al van jongs af aan is hij bezig met muziek, vertelde hij aan De Morgen. “Muziek maken is altijd mijn eerste liefde geweest. Op mijn zesde zat ik al op de muziekschool, op mijn elfde ben ik in bandjes beginnen spelen”, vertelde Dhondt, die muziek ook altijd op één heeft staan. “Pas veel later is televisie er – toevallig – bij gekomen. Ik ben erin gerold nadat ze me voor een screentest hadden gevraagd.”

Sean Dhondt is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.