Sterren op TV
Saskia t Hart vriendin Bas Brederode Brickmaster

Auteur: Senna Reimink

Datum: 8 december 2020

Laatst Geüpdatet: 30 december 2022

Saskia ‘t Hart vriendin van Bas Brederode aka Brickmaster

Saskia ‘t Hart is de vriendin van Bas Brederode, ook wel bekend als Brickmaster uit het programma LEGO Masters. In deze televisiespelshow voor legobouwers is hij jurylid. Ze wonen samen in Denemarken en hebben twee kinderen.

Saskia ‘t Hart vriendin Bas Brederode

Saskia ‘t Hart is geboren en getogen in Vejle, een dorp in Denemarken. Aldaar woont ze nog altijd, maar sinds enkele jaren niet meer alleen: vriend Bas Brederode is namelijk bij haar komen wonen in Denemarken, het walhalla voor legoliefhebbers. Niet voor niets zetelt LEGO World in Kopenhagen.

Saskia ‘t Hart heeft overigens niet altijd in Denemarken gewoond, want ze studeerde ‘gewoon’ in Rotterdam, op de Hogeschool Rotterdam Rochussenstraat. Ze heeft enkele jaren voor zichzelf gewerkt als lifestylecoach en op kinderdagverblijven, maar sinds 2013 is ze nature based coach (één worden met de natuur) in Zuid-Denemarken.

Bas Brederode ‘Brickmaster’ in LEGO Masters

Bas Brederode is in 1976 geboren en heeft Industrial Design gestudeerd aan de Delft University of Technology. Inmiddels is hij een grote speler in de legowereld, met onder meer LEGO zelf als werkgever achter zijn naam. Bovendien heeft Bas ook in de liefde succes, want met zijn vriendin Saskia ‘t Hart heeft hij inmiddels twee kinderen op de wereld gezet.

In 2020 debuteerde Bas Brederode op de Nederlandse televisie. Hij vormt namelijk in zijn eentje de jury bij de populaire televisiespelshow LEGO Masters. Daarmee komt een droom uit, want lego is al van kind af aan zijn grootste passie. “Het meest verschrikkelijke geluid is nog steeds een legoblokje dat in de stofzuiger verdwijnt”, zei Bas al eens in een interview met RTL.

Dochter Bas Brederode is mini-ontwerper

Mogelijk treedt zijn dochter ooit in zijn voetsporen. “Mijn dochter is een mini-ontwerper. Tijdens schoolvakanties nemen veel medewerkers hun kinderen mee naar werk. Onze kinderen spelen met de producten die nog niet in de winkel liggen. Voor ons is dat een extra testronde, we evalueren de producten samen met hen.”

En zijn vriendin Saskia ‘t Hart dan? “Mijn vriendin is als enige in huis geen legofanaat. Ze vindt lego wel lekker creatief, maar is liever buiten bezig. Ik ook hoor. Denemarken is rustig en heeft veel natuur. Ik doe aan astrofotografie en kan uren buiten zijn. Het liefst gaan we elke zomer op wandelvakantie.” Of kijken ze natuurlijk samen naar de verschijningen van Bas Brederode als ‘Brickmaster’ in LEGO Masters!

Geplaatst door Saskia ‘t Hart op Zaterdag 21 november 2020

Geplaatst door Saskia ‘t Hart op Dinsdag 8 oktober 2013

Geplaatst door Bas Brederode op Zondag 5 augustus 2007