Sterren op TV
Saskia Houttuin RTL Nieuws

Auteur: Senna Reimink

Datum: 18 januari 2018

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Saskia Houttuin brengt het nieuws uit Afrika voor RTL Nieuws

Saskia Houttuin is sinds begin 2018 de nieuwe correspondent in Afrika van RTL Nieuws. Ze was op dat moment pas 29 jaar en nam het stokje van Koen de Regt over. Saskia Houttuin zal dus regelmatig te zien zijn bij RTL Nieuws en op de website en app van de televisiezender.

Saskia Houttuin correspondent RTL Nieuws

Gezien de leeftijd van Saskia Houttuin is het best opvallend dat zij nu al correspondent voor RTL Nieuws is in Afrika. Wie echter kijkt naar haar verleden begrijpt waarom RTL haar in dienst heeft genomen. Ze leerde het continent Afrika kennen vanwege haar werk als radiomaker in het verleden. Ze maakte radio voor de VPRO in het programma Bureau Buitenland. Daarnaast werkte ze aan reportages voor diverse kranten (binnen- en buitenland).

De uitvalbasis van Saskia Houttuin zal liggen in Nairobi, in Kenia. Ze zal zich echter uiteraard regelmatig moeten verplaatsen om nieuws te brengen vanuit andere Afrikaanse landen. Voor verrassingen zal Saskia niet meer komen te staan in Afrika, want ze bezocht voor haar uitdaging als correspondent van het RTL Nieuws al de landen Algerije, Burkina Faso, Oeganda, Senegal, Zuid Afrika en de Democratische Republiek Congo.

Op de perspagina van RTL reageerde Saskia Houttuin op haar aanstelling als correspondent van RTL Nieuws. “Bij elke reportagereis die ik maakte, besefte ik des te meer dat ik nog lang niet ben uitgekeken op wat dit continent te bieden heeft. Ik ben dus ontzettend blij en trots dat ik vanuit standplaats Nairobi voor RTL Nieuws aan de slag mag gaan.”

Wie is Saskia Houttuin

Wie is Saskia Houttuin eigenlijk precies, want toen ze debuteerde bij RTL Nieuws was ze voor het grote publiek vrij onbekend. Ze werd geboren in het Zuid Franse Grenoble, maar groeide later op in Leeuwarden. Vervolgens studeerde ze journalistiek in Zwolle, waarna ze zich vestigde in Amsterdam. Vanwege haar verleden zal ze zich ook in Afrika taaltechnisch goed kunnen redden.

In verschillende landen wordt Frans gesproken en die taal is Saskia Houttuin ook machtig. Dat journalistiek echt haar ding is blijkt overigens ook uit het feit dat ze een bestuursfunctie bekleedde in de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Vanwege haar baan als correspondent van RTL Nieuws woont Saskia met haar vriend Joost Bastmeijer in Nairobi.

Volg Saskia Houttuin op Twitter en Instagram