Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 10 augustus 2021

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Sarah Juray is de vriendin van Eddy Zoëy

Frederik Morsink, pseudoniem voor Eddy Zoëy, is een Nederlandse muzikant, presentator en televisie- en radiomaker. Hij werd geboren in 1967 in Almelo. Eddy Zoey heeft een relatie met Sarah Juray, die ruim twintig jaar jonger is.

Inhoudsopgave

Start carrière als componist en auteur

Zoëy groeide op in Wierden. Hij rondde het vwo af in Almelo en ging vervolgens naar de Hogeschool voor Kunsten in Kampen. Hij volgde hij de opleiding grafische vormgeving. Hij ging vervolgens aan de slag als ontwerper voor tijdschriften als Hitkrant en Oor. In 1992 kreeg Zoëy een contract bij de platenmaatschappij Polygram. Vier jaar later bracht hij zijn eerste album uit, genaamd Chasing Whatever. Als componist en auteur behaalde Zoëy succes met liedjes zoals Sinterklaas k.poentje, Coming Home, Bijna en Jacqueline.

Presentator van vele programma’s

Zoëy startte zijn carrière als presentator bij RTV Oost. Daarna maakte hij de overstap naar BNN. Hier presenteerde hij programma’s als BNN at Work, Nu we er toch zijn en De Concurrentie. Hij maakte voor anderhalf jaar de overstap naar Endemol waar hij verschillende programma’s maakte voor V8. In 2009 verruilde Zoëy BNN voor RTL. Hij presenteerde bij de zender programma’s als Expeditie Robinson en de datingshow Take Me Out. In 2021 werd bekend dat Zoëy het programma Ranking The Stars gaat presenteren. Daarnaast is Zoëy ook te horen als voice-over bij National Geographic Nederland. Ook op de radio is Zoëy regelmatig te horen als presentator. Zo was hij te horen bij 3FM in zijn programma Zoëyzo.

Stemacteur

Zoëy heeft in zijn carrière veel diverse animatiefilms ingesproken. Zo sprak hij onder andere stemmen in voor films als Robots, Ice Age, Cars, The Angry Birds Movie en The Simpsons Movie.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Eddy Zoëy (@eddyzoey)

Privéleven

Eddy Zoëy trouwde in 2005 met Marieke Hulsegge en tien jaar later ging het stel uit elkaar. Het koppel heeft samen twee kinderen, een dochter genaamd Teuntje en een zoon genaamd Fender. Zoëy woont samen met zijn kinderen in Huis ter Heide. Sinds 2017 heeft Eddy Zoëy een relatie met studente psychologie Sarah. Het leeftijdsverschil van ruim 20 jaar is voor de televisiepersoonlijkheid geen belemmering: ,,Tot nu toe merk ik er helemaal niets van. Dat heeft er ook mee te maken dat zij vrij ouwelijk is voor haar leeftijd – inmiddels is ze overigens wel een dertiger – en ik juist weer jong qua gedrag. We komen elkaar ergens in het midden tegen”, vertelde hij aan Story. Samenwonen is niet aan de orde: ,,Nee. Ik woon in Huis ter Heide en zij in Bosch en Duin, die twee dorpen lopen in elkaar over en Sarah kan van mij naar haar eigen huis fietsen. Ze is heel vaak bij mij, maar net als vandaag is het soms heel handig dat zij een eigen plek heeft. ”

Salaris en vermogen

Eddy Zoey is al geruime tijd actief in de media en heeft zodoende al een mooi vermogen verdiend. Hoeveel exact is uiteraard onbekend. Wel schreef Privé al eens dat hij voor de commercial voor MediaMarkt liefst 400 duizend euro zou hebben gekregen aan salaris. Daarop reageerde hij in het blad: ,,Ik heb geleerd dat het in de reclamewereld niet chic is om over geld te praten. Hoeveel laat ik in het midden, maar ik moet er normaal een jaar voor werken.“