Sterren op TV
sanne-den-besten-op-zoek-naar-maria-150x150

Auteur: Senna Reimink

Datum: 18 februari 2021

Laatst Geüpdatet: 4 januari 2023

Sanne den Besten doet mee aan Op Zoek naar Maria

Sanne den Besten is te zien in Op Zoek naar Maria, een talentenjacht voor theaterspeelsters. Eerder schitterde de rossige ster al in onder meer The Little Mermaid, The Sound of Music, Like ADAM en MAMMA MIA (op West End).

Sanne den Besten in Op Zoek naar Maria

In Op Zoek naar Maria gaan tien musicaltalenten de strijd met elkaar aan. Ze krijgen tien zeer uiteenlopende opdrachten, van het zingen van een medley tot het coveren van Ariana Grande, en worden daarbij beoordeeld door een vierkoppige jury. Deze bestaat uit Pia Douwes, Jamai Loman, Richard Groenedijk en Carline Brouwer.

Sanne den Besten in The Little Mermaid, The Sound of Music en Like ADAM

Sanne den Besten is afgestudeerd op het Codarts, waar ze de opleiding Muziektheater volgde. Tijdens haar schooltijd was ze al te zien in The Little Mermaid. Met haar papiertje op zak vertrok ze met de crew van The Humans voor enkele weken naar New York.

Eenmaal terug in Nederland schitterde ze in het BNN-televisieprogramma Like ADAM. Ook was ze in 2015 understudy (‘reserve’) voor de rol van Maria in The Sound of Music, en schitterde ze in Londen in de voorstelling Les Misérables.

In MAMMA MIA op West End

Een ander hoogtepunt van Sanne den Besten was het meedoen in MAMMA MIA! op West End als hoofdrolspeelster Sophie, en als Dea in in The Grinning Man. De rossige beauty is dan ook dol op theater; niet alleen als amusement, maar ook als een manier van leren om te gaan met angsten, problemen en verdriet.

Ze vindt zich zelf goed passen bij de rol van Maria, gezien het grote hart van het personage en de oplossingsgerichtheid die Maria net als haar toont. Bovendien laten zowel Sanne als het personage Maria absoluut niet over zich heen lopen.

Vriend Sanne den Besten

Sanne den Besten heeft al meer dan twee jaar een vriend; Geoffrey Breton, een buitenlandse hunk die ook nog in het buitenland woont. Ze hebben dus een heuse langeafstandsrelatie. Gelukkig kan Geoffrey zijn geliefde gewoon op de buis volgen straks, tijdens Op Zoek naar Maria.

“Een grote uitdaging, mezelf ontwikkelen, me laten inspireren door al het talent om mij heen en weer kunnen doen wat ik het liefste doe! De kans om te zingen en spelen met een live orkest in een tijd als deze zie ik echt als een cadeautje! Natuurlijk is het ook mooi meegenomen dat Maria zo’n leuke rol is”, lacht Sanne tot slot. Eens zien of zij ook echt de beste is!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sanne den Besten (@sannedenbesten)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sanne den Besten (@sannedenbesten)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sanne den Besten (@sannedenbesten)