Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 30 oktober 2020

Laatst Geüpdatet: 30 december 2022

Sandra Korstjens de vrouw van Marc Bessems

Sandra Korstjens is de vrouw van Marc Bessems. Ze werken beiden als correspondent in Latijns-Amerika: Sandra voor RTL, Marc voor de NOS. In 2013 emigreerde het koppel naar Brazilië.

Sandra Korstjens vrouw van Marc Bessems

Sandra Korstjens reisde in 2013 met haar man Marc Bessems – die voor de NOS werkte – mee naar Sao Paulo, in Brazilië. In eerste instantie ging ze mee als steun en toeverlaat van haar geliefde, maar toen er even later een vacature voor een job als correspondent voor RTL opdook werd ze plots ook collega van hem.

Toen Marc dat aan zijn baas bij de NOS vertelde, was hij ‘best zenuwachtig’. “Dit is een heel vreemd dilemma natuurlijk. Ik wist ook niet zo goed hoe ze zouden reageren. Maar de baas moest even lachen en zei: ‘Nou dat is jouw probleem’”, vertelt de journalist op de website De Buitenlandredactie.

Sandra Korstjens vriendin van Marc Bessems

Problemen levert het feit dat ze nu ‘concurrenten’ zijn gelukkig niet op. “Ik denk dat het alleen een probleem wordt op een moment als het WK. Dan zijn er allerlei verhalen zijn die mensen in Nederland leuk vinden. Die Oranjecamping, dat wil iedereen zien. Dat is voor ons eigenlijk nog moeilijker.”

“Als ik niet weet wat mijn concurrentie doet, dan maak ik wat en heeft het toevallig dezelfde insteek. Dat maakt niet uit, dat gebeurt weleens. Kijk maar eens naar het RTL Nieuws en het NOS-Journaal. Maar ons kan dat niet gebeuren, want dan hebben we ‘samengewerkt’, snap je? Dat betekent dat ik vaak moet weten wat zij maakt en andersom.”

Sandra Korstjens van RTL, Marc Bessems voor de NOS

Tot slot noemen de twee hun leukste moment samen in Latijns-Amerika: toen Marc als correspondent, en Sandra nog ‘slechts’ als vriendin, samen naar de Falklandeilanden afreisden. “Toen was Sandra nog geen correspondent en is ze op eigen kosten meegegaan.”

“Op de Falklands heb je een strand met honderdduizenden pinguïns. Daar stonden we met zijn tweetjes tussen. Dat was prachtig. Erg mooi.” Klinkt alsof Sandra Korstjens en Marc Bessems als echtgenoten én collega’s een droomleven hebben aldaar!

Toen was Sandra nog geen correspondent en is ze op eigen kosten meegegaan. Op de Falklands heb je een strand met honderdduizenden pinguins. Daar stonden we met zijn tweetjes tussen. Dat was prachtig. Erg mooi. Helaas was dat ook het moment dat Chávez doodging in Venezuela. En er ging maar een vlucht per week. Hij ging dood op dinsdag, werd begraven op vrijdag maar de eerste vlucht terug was op zaterdag. Dus ik heb het grootste nieuws van het afgelopen jaar erdoor gemist.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Boat hair #exploringtheamazon #lifeofacorrespondent

Een bericht gedeeld door Sandra Korstjens (@sandrakorstjens) op

Dit bericht bekijken op Instagram

To prove I was there… Olympic Village #Rio2016

Een bericht gedeeld door Marc Bessems (@marcbessems) op