Sterren op TV
Sander Schimmelpenninck vriendin, vermogen en vastgoed

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 14 juli 2023

Laatst Geüpdatet: 14 juli 2023

Sander Schimmelpenninck: vriendin, vermogen en vastgoed

Sander Schimmelpenninck, is een Nederlandse schrijver, ondernemer, maker en presentator die geboren is in Hengelo.

Op 26 juni 1984 werd de zoon van  Albert Hieronymus Schimmelpenninck en van Marie Liesbeth Henriëtte Helène Scheiffers geboren in het mooie Overijssel.

Inmiddels woont Sander samen met zijn knappe vriendin Lotta Klemming in Zweden.

Dit is de prachtige vriendin van Sander Schimmelpenninck
© Instagram @sanderschimmelpenninck

Inhoudsopgave

Dit is de prachtige vriendin van Sander Schimmelpenninck 

Lotta Klemming, is de vriendin van Sander Schimmelpenninck. De prachtige dame is geboren in Zweden en woont daar nog steeds. In het dagelijks leven vist ze op oesters. Ze werkt samen met haar familie in het familiebedrijf ‘Klemming Ostron’. 

Na een korte periode in de mode, keerde Lotta weer terug bij het familiebedrijf. Op het Instagram-account van het bedrijf zien we verschillende foto’s van deze prachtige verschijning. 

Ze wonen het grootste deel van de tijd in Zweden. Sander, heeft ook een prachtig appartement in Amsterdam. In Nederland is hij vaak samen met zijn beste vriend, Jaap Reesema. 

Zijn afkomst 

Sander, werd geboren in Hengelo in een welvarend gezin. Hij komt uit een rijke familie die eigenaar is van onder andere: kasteel ‘Nijenhuis in Diepenheim.

Het kasteel is sinds 1799 in bezit van de familie.  Gerrit Schimmelpenninck, kocht het fraaie kasteel. Hij werkte als wijnhandelaar en was in die periode erg vermogend. 

sander schimmelpenninck vermogen
© Instagram @sanderschimmelpenninck

sander schimmelpenninck vermogen

In de afgelopen jaren heeft Sander een mooi vermogen opgebouwd. Het grootste gedeelte van zijn vermogen zit in vastgoed. Volgens QUOTE hebben zijn vastgoedbezittingen een overwaarde van 2 miljoen euro.

In zijn bedrijf ‘Tonny Media’ werken inmiddels 40 mensen. Dat bedrijf heeft hij samen opgericht met Jaap Reesema. Het podcast bedrijf helpt bekende Nederlanders met het maken van hun podcast. 

Enkele bekende klanten zijn ‘Google’, ‘Bol.com’ en ‘Coca Cola’.
Ook Kaj Gorgels, Monica GeuzeRuben Nicolai, Tijl Beckand en Ruben van der Meer zijn klanten.

Hij is niet meer welkom bij Vandaag Inside

Sander Schimmelpenninck, is niet meer welkom omdat hij het woord ‘domrechts’ gebruikte. René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Gené willen hem niet meer bij het programma hebben.

Sander Schimmelpenninck heeft een podcast samen met Jaap Reesema 

Sander maakt samen met zijn beste vriend Jaap Reesema de podcast ‘Zelfpodcast’. Ze hebben het over hun eigen leven en over actuele onderwerpen die op dit moment spelen.

De podcast kun je luisteren op alle bekende podcast platformen. Uiteraard,  wordt hun podcast uitgegeven onder de vlag van ‘Tonny Media’.

Dit zijn de ouders van sander schimmelpenninck 

Albert Hieronymus Schimmelpenninck, is de vader van Sander en  Liesbeth Henriëtte Helène Scheiffers is de moeder van de presentator. 

Hij groeide op op het landgoed van zijn ouders in Diepenheim. Vroeger woonde ze in één van de bouwhuizen op het immense landgoed. Inmiddels wonen de ouders van Sander in een gedeelte van het fraaie kasteel. Ook worden er in het kasteel een aantal appartementen verhuurd. 

De vader van Albert heeft zijn hele leven gewerkt als rentmeester. Daarnaast verhuurde hij vastgoed voor de familie. Zelf groeide hij ook op in rijkdom. Zijn ouders woonden in de villawijk van Baarn. De moeder van Sander werkte als radioloog.  

Sander Schimmelpenninck vastgoed
© Instagram @sanderschimmelpenninck

Zijn vastgoed

De familie van Sander Schimmelpenninck bezit meerdere landgoederen verspreid over Nederland. Hij zelf bezit een fraai appartement in Amsterdam. Hij gaf in een aflevering van ‘Z Zoekt Uit’ aan dat hij meerdere panden heeft.

Brand New Day  reclame

Er zullen vast en zeker mensen zijn die Sander kennen van de ‘Brand New Day-reclame’. Ze maakten samen twee reclames. Naar schatting verdiende Sander hier 200.000 euro aan. Niet verkeerd, dus. 

Sander en de kloof

Ondernemer Sander maakte de zesdelige serie ‘Sander en de kloof’. In het programma ging Sander in tussen het verschil van arm en rijk. Hoe kan het dat rijke mensen alleen maar rijker worden? En hoe kan het zorgen dat armen steeds armer worden? Hij onderzocht het in de 6-delige serie. 

Sander Schimmelpenninck  was hoofdredacteur bij QUOTE 500

Sander, begon in september 2013 als hoofdredacteur bij het zakenblad. Hij werkte er tot oktober 2020. Een lange periode van 7 jaar en 2 maanden. De 38-jarige Sander ging er weg toen het bedrijf verkocht werd. 1 maand voordat hij wegging bij Quote startte hij ‘Tonny Media’.

Zijn bedrijf Tonny Media

Samen met Jaap Reesema en Titus van Dijk richtte Schimmelpenninck in 2022 mediabedrijf ‘Tonny Media’ op. Tonny Media, is gespecialiseerd in het produceren van ‘podcasts’. Inmiddels, werken er bij het bedrijf 48 mensen. Het is dus enorm snel gegroeid. De kans is groot dat dit komt door hun uitgebreide netwerk. Binnen 1 jaar werd Tonny Media een miljoenen bedrijf. Hier mogen ze trots op zijn.

Was Sander te gast bij Marcel en Gijs?

Ja, Sander was te gast bij Marcel en Gijs. Ze hadden het over kunstmatige intelligentie. 

Woont Sander in Zweden?

Ja, Sander woont het grootste deel van het jaar in Zweden bij zijn vriendin. Hij heeft ook een appartement in Nederland.

Heeft hij kinderen?

Nee, Sander heeft nog geen kind. Zijn vriendin Lotta Klemming is wel zwanger van hem. Ze krijgen eind 2023 een meisje.

Deed Sander Schimmelpenninck mee aan de slimste mens?

Sander Schimmelpenninck, deed mee aan ‘De Slimste Mens’. Hij heeft het programma zelfs gewonnen. Hij versloeg onder anderen Angela de Jong

Wat voor opleiding heeft Sander gevolgd? 

Hij studeerde ‘Rechten’ aan de Erasmus Universiteit. 

Kent Sander Schimmelpenninck Monica Geuze?

Ja, Sander en Monica kennen elkaar omdat Monica haar podcast via Sander heeft.