Sterren op TV

Sam Trompert, de upcoming economiejournalist van RTL

Sam Trompert omschrijft zich zelf als iemand die houd van diepte en breedte. Dat stond althans op zijn LinkedIn profiel beschreven. Hij houdt van nieuwe dingen uitproberen. Zo deinst hij niet terug voor nieuwe dossiers. Dit gaat van schrijven tot presteren en van presenteren tot monteren.

Inhoudsopgave

Opleiding

Sam Trompert heeft een hele hoop verschillende dingen gedaan. Hij heeft in totaal meer dan 20 verschillende cursussen gevolgd. Zo heeft hij Content Strategy en presentatietraning gevolgd. Sam is dan ook zeker een breed onderlegde man.

Naast al zijn cursussen heeft Sam ook al wat onderscheidingen op zijn naam staan. Dit zijn er in totaal ook al 4. Sam Trompert is zeker iemand die zich zelf wil blijven verbeteren en die graag verder wil gaan in waar hij in geïnteresseerd is.

Voor al deze tijd heeft Sam zijn VWO diploma gehaald en is hij gaan studeren aan de Rijksoverheid universiteit in Groningen. In deze hele rit heeft hij natuurlijk al een hele hoop geleerd, maar door alle cursussen te volgen is hij nog veel breder onderlegd. Op deze manier weet hij natuurlijk erg goed waar hij over praat.

Hoe is hij bekend geworden?

Eigenlijk is Trompert bekend geworden bij de NOS. Dit begon allemaal bij Met het Oog op morgen. Hier heeft hij dan ook bijna 4 jaar gewerkt. Nadat hij bij de NOS weg ging heeft hij een tijdje Bij de nieuwsdienst in Noord Holland gewerkt. Daar was hij verslaggever. Dit heeft hij ongeveer 2 jaar gedaan.

De meeste mensen van deze tijd zullen hem kennen van RTL Z en het RTL nieuws. Hij werkt vooral achter de schermen, maar hij doet ook zijn verhaal op tv als verslaggever of presentator. Zo is hij dus weer een heel stuk bekender geworden. In 2018 is Sam Trompert bij RTL begonnen en tot op heden lijkt zijn baan te bevallen.

Sinds VI Vandaag onderdeel is van Talpa, schuift Sam Trompert ook geregeld aan bij het programma van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp om over het nieuws te praten. 

Heeft hij een relatie?

Sam Trompert is op het internet zeker weten te vinden. Op de tv bij RTL is hij ook niet meer te missen. Er is tot op heden nog niet veel bekend over zijn privéleven. Zo is ook niet duidelijk of Sam Trompert een relatie heeft en welke hobby’s hij erop na houdt.