Sterren op TV
Sabine Heel Holland Bakt

Auteur: Senna Reimink

Datum: 27 december 2020

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Sabine in Heel Holland Bakt

Sabine doet mee aan Heel Holland Bakt 2020-2021. De goedlachse dertiger heeft een aantal zware jaren achter de rug. Inmiddels staat ze weer positief in het leven en heeft haar weg helemaal gevonden in de keuken. Zo is Sabina dan ook in de tent van Heel Holland Bakt terechtgekomen.

Thuiskapster Sabine in Heel Holland Bakt

De 34-jarige Sabine is in het dagelijks leven thuiskapster. Dat is voor haar echt een droom, want al vanaf dat ze een klein meisje was wilde ze kapster worden. Inmiddels is ze getrouwd met Pim en heeft het stel samen twee kinderen: Sem en Luuk. “Ik ben een creatieve bakker”, vertelt Sabine in het introductiefilmpje van Heel Holland Bakt. “Ik vind het leuk om mee bezig te zijn en ik kan zo uren in de keuken staan.” Dat ze is gaan bakken is wel voortgekomen uit een niet zo’n leuke periode.

Niet lekker in mijn vel

“Twee jaar geleden heb ik niet zo lekker in mijn vel gezeten”, geeft Sabine toe. “Daardoor ben ik een jaar uit de running geweest en ben ik mezelf flink tegengekomen. Het advies was om veel te gaan wandelen en sporten. Ik ben echter gaan bakken. Dat heeft me er echt doorheen geholpen. Door het bakken voel ik me veel meer ontspannen. Lekker met mijn handen bezig zijn en van iets kleins kon ik iets moois maken. En dan was het nog lekker ook.”

Sabina let op details

Voor Sabine is het duidelijk waar haar kracht in Heel Holland Bakt moet liggen. “Ik kan me onderscheiden door de kleine decoraties, de details. Ik kan zo een uur bezig zijn om een taart te decoreren, het moet allemaal heel precies. Ik kan wel heel onhandig zijn. Als ik druk bezig bent valt er nog wel eens wat om… Dat is dan ook mijn grootste nachtmerrie, dat ik mijn taart laat vallen als ik naar Janny en Robert moet lopen.” Een doel heeft Sabine in Heel Holland Bakt absoluut. “Ik wil meedoen om mijn eigen grenzen te verleggen. Ik denk dat ik daar klaar voor ben. En ik ben ook nog eens bloedfanatiek. Eerst dacht ik dat het supergezellig werd in de tent van Heel Holland Bakt, maar inmiddels wil ik gewoon winnen.”

Alle bakkers van Heel Holland Bakt 2020-2021

ChunDanielElizabeth – Ellen – EricJennyRianneRoelofSabineThijs