Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 26 december 2020

Laatst Geüpdatet: 30 december 2022

Ruudje Douwma de vriendin van Remco Veldhuis

Ruudje Douwma is de vriendin van Remco Veldhuis, een Nederlandse cabaretier (bekend van Veldhuis & Kemper) en deelnemer aan het 21e seizoen van Wie Is De Mol? Ruudje is werkzaam in de televisiewereld en leerde Remco daar dan ook kennen. Inmiddels hebben Remco Veldhuis en zijn vriendin Ruudje samen twee dochters, Juno en Lexi.

Ruudje Douwma vriendin Remco Veldhuis

Ruudje Douwma is drie jaar jonger dan haar geliefde Remco Veldhuis. Ze volgde de mediaopleiding en is daarna in de televisiewereld gaan werken; ze promoveerde van bureauredacteur tot uiteindelijk regisseur en eindredacteur. Tegenwoordig werkt ze op freelancebasis bij de KRO/NCRV. Tijdens het werken voor Cameo Media leerde ze, in 2001, Remco kennen. Bij het koffiezetapparaat.

“‘Waarom heeft niemand mij aan háár voorgesteld?’ schreeuwde hij over de afdeling”, blikt Ruudje Douwma lachend terug in de Margriet. “Dus mijn eerste indruk was: huh, wat is dat voor blaaskaak? Haha. Hij was toen al met Richard Kemper tweede geworden op het cabaretfestival Cameretten, maar dat deden ze nog naast hun baan. Remco was destijds hoofd programmaontwikkeling en ik redacteur, zo kwamen we samen te werken.”

Remco Veldhuis is cabaretier met Richard Kemper

“Hij had al vrij snel bedacht dat ik de vrouw van zijn leven was, maar daar wist ik niks van. Ik zat nog in een relatie en Remco genoot volop van zijn vrijgezellenbestaan, daardoor kreeg ik niet direct de indruk dat hij nou een oogje op míj had. Maar toen ik zes weken op Kreta zat voor het programma Door het lint over vakantie vierende jongeren, begon Remco me opvallend veel sms’jes te sturen. Van hem meer aandacht dan van mijn toenmalige vriend, met wie de relatie toch al wat moeizaam liep en al een paar keer was uitgegaan.”

“Remco is erg goed in taal en ik viel als een blok voor zijn prikkelende berichtjes en gedichten”, krijgt Remco nog meer lof van zijn vriendin Ruudje Douwma. “Tegen de tijd dat ik terugging naar Nederland, was ik best zenuwachtig. Ik was verliefd geworden op een soort mysterieuze figuur in mijn telefoon, hoe zou dit verdergaan? Omdat we ’s nachts terugvlogen, kwam ik die ochtend doodmoe op kantoor. Daar stonden Remco en ik wat giechelend om elkaar heen te draaien. Hij besloot me naar huis te brengen, zodat ik kon bijslapen. Pas toen mijn toenmalige vriend terugkwam uit het buitenland, kon ik die relatie uitmaken en was de weg vrij voor Remco en mij.” De rest is geschiedenis!

Remco Veldhuis in Wie Is De Mol? 2021

In december 2020 werd bekend dat Remco Veldhuis tot de deelnemers aan het 21e seizoen van Wie Is De Mol? behoort. Ongetwijfeld zullen zijn vriendin Ruudje Douwma en hun twee dochters Juno en Lexi tot de vaste kijkers behoren!