Sterren op TV
Ruud van Schaik Rudebeats The Voice of Holland TVOH

Auteur: Senna Reimink

Datum: 11 november 2016

Laatst Geüpdatet: 11 november 2016

Ruud van Schaik alias Rudebeats in The Voice of holland

Ruud van Schaik alias Rudebeats doet mee aan The Voice of Holland. De alleskunner op muziekgebied heeft in de afgelopen jaren vooral aan de weg getimmerd als beatboxer en juist daarom zijn wij enorm benieuwd wat Ruud gaat laten horen in TVOH. Duidelijk is dat Van Schaik over een prachtige stem beschikt en niet voor niets bracht hij in een zeer recent verleden zijn eigen EP On Repeat uit.

Inhoudsopgave

Ruud van Schaik alias Rudebeats in TVOH

Ruud van Schaik, ook wel bekend onder de naam Rudebeats, doet mee aan The Voice of Holland. Vol trots bracht hij het goede nieuws naar buiten via zijn Instagram-pagina. “Eindelijk mag ik het dan na lang wachten bekend maken… Ik zit in het nieuwe seizoen van The Voice of Holland”, schreef Ruud erbij. Niet voor niets doet de 29-jarige Ruud mee aan TVOH. “Ik doe mee aan The Voice omdat ik gewoon mijn stem wil laten horen aan een groot publiek.”

Ruud van Schaik alias Rudebeats zong het nummer No Diggity van Blackstreet en begeleidde zichzelf met een loopstation en zijn gitaar. Liefst drie stoelen draaiden voor Ruud: Sanne Hans, Guus Meeuwis en Ali B. Daarmee had hij Sanne binnen no-time overtuigd, nog voordat hij zijn stem liet horen. Eenmaal aan het zingen, volgde ook Ali B en tenslotte Guus Meeuwis. Ali B twijfelde wel enigszins, omdat Ruud in de Battles niet met een loopstation aan kan komen zetten. Desondanks koos Van Schaik toch voor de rapper als zijn coach.

Rudebeats in de Battles

Ruud van Schaik alias Rudebeats schopte het met zijn unieke auditie tot de Battles. Daar kwam hij niemand minder dan Danny Kalima tegen in Team Ali B. Kalima was aardig onder de indruk van de auditie van Ruud. “Hij is een muzikant. Hij speelt gitaar, hij kan beatboxen, hij zingt, hij kan alles”, vertelde Danny. Het duo kreeg het nummer Bailando toegekend van Enrique Iglesias, een nummerkeuze waar Ruud zich niet echt in kon vinden. “Echt helemaal niet mijn ding. Eerlijk gezegd, als ik in de auto zou zitten en het komt langs op de radio… Skip.” Rudebeats hield zich prima staande tegen Danny, maar hij werd niet door Ali meegenomen naar de volgende ronde. Ook kon Ruud niet rekenen op een steal.

Wie is Ruud van Schaik?

Ruud van Schaik is zeker geen onbekende meer in de muziekwereld. Al op jonge leeftijd begon hij met het schrijven van zijn eigen teksten en dat leidde tot een ontmoeting met rapmuziek. Toch bleek toentertijd voor Ruud van Schaik alias Rudebeats zijn roeping vooral elders te liggen: bij het beatboxen.

Daarnaast begon Ruud ook met het creëren van zijn eigen beats. Inmiddels is Ruud naast producer en beatboxer ook nog eens zanger. Met zijn talenten kwam Ruud al eens voor bij in onder andere de BZT Show. In 2016 is het tijd om bij een veel breder publiek bekend te worden.

Ruud van Schaik is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.

Bekijk de andere deelnemers van Team Ali B uit The Voice of Holland 2016 Charlotte Masmeijer | Dwight Dissels | Vinchenzo Tahapary | Khadisha Reed | Roza Lozica | Danny Kalima | Jennifer Cooke | Josephine Rojer | Chimobi | Leon Sherman | Sydney van der Meij | Emma van Helsdingen