Sterren op TV
Jolande Ruud Een Dubbeltje Op Zijn Kant

Auteur: Senna Reimink

Datum: 16 januari 2018

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Ruud en Jolande in Een Dubbeltje Op Zijn Kant

Ruud en Jolande zijn te zien in Een Dubbeltje Op Zijn Kant. Het stel is dertig jaar getrouwd, maar door financiële problemen is het de vraag hoelang de twee nog bijelkaar blijven. Vooral omdat Ruud voornamelijk verantwoordelijk is voor de schulden die hij en Jolande hebben opgebouwd. Hij besloot een aantal jaar terug namelijk een winkel over te kopen in het centrum van Goor, maar ondernemen gaat hem niet vlekkeloos af.

Ruud en Jolande in Een Dubbeltje Op Zijn Kant

Ruud is vijf jaar geleden een winkel begonnen als lijstenmaker. Ondernemen blijkt echter niet voor hem weggelegd, waardoor hij zichzelf en zijn vrouw diep in de schulden heeft gestoken. Ruud wil er echter niet aan geloven en zijn koppigheid en trots zorgen er dan ook voor dat het huwelijk van de twee op knappen staat.

Ze zullen veel meer geld moeten verdienen om uit de schulden kunnen komen. Vooral voor Ruud zal dat erg moeilijk worden. Het is dochter Stefanie die de twee geliefde heeft opgegeven voor het programma in de hoop het huwelijk van haar ouders te kunnen redden.

Ruud als lijstenmaker

Ruud hoopt dat zijn winkel als lijstenmaker nog een beetje gaat lopen, maar in de afgelopen vijf jaar is hem dat nog niet gelukt. De winkel heeft nu dan ook een schuld van zo’n 9.000 euro. In totaal bedraagt hun schuld echter zo’n 15.000 euro.

Met een inkomen van €3.819 per maand en uitgaven van €4.455 per maand komen ze iedere maand al 636 euro tekort. Er moet nu dan ook zeker iets gebeuren om de financiën weer op orde te krijgen. John Williams schiet de twee te hulp. Ruud kiest er uiteindelijk zelfs voor om zijn zaak te sluiten en krijgt op 62-jarige leeftijd zelfs nog een mooie baan te pakken.