Sterren op TV
Rutger Vink

Auteur: Senna Reimink

Datum: 15 maart 2016

Laatst Geüpdatet: 15 maart 2016

Rutger Vink alias Furtjuh zingt in It Takes 2

Rutger Vink is vooral bekend als vlogger, maar is tegenwoordig ook steeds vaker op de televisie te zien. De 27-jarige YouTuber begon in 2012 met het maken van video’s en sindsdien is zijn YouTube-account uitgegroeid tot een kanaal met bijna 300.000 abonnees. Daarnaast heeft hij ook nog een tweede account, waarop hij bijna 100.000 abonnees heeft behaald.

Rutger blijkt goed nagedacht te hebben over zijn uploadschema. Iedere donderdag is er een nieuwe video te bekijken op het kanaal van Furtjuh. Waarom donderdag? Omdat hij graag zijn video’s uploadt op Fursday, Thursday dus. En het tijdstip? Half fur, oftewel half vier dus.

Rutger Vink in It Takes 2

Rutger Vink is in 2016, net als Pim Wessels, een van de deelnemers aan het programma It Takes 2. In dat programma laten Bekende Nederlanders horen hoe goed zij kunnen zingen. In de eerste aflevering bracht Vink het nummer ‘Don’t You Worry Child’ ten gehore.

Rutger Vink blijkt overigens niet onbekend te zijn met zingen. Voordat Rutger Vink serieus begon met vloggen, was hij op YouTube al actief met muziekvideo’s waarin hij covers maakte van bestaande nummers. Later keerden een aantal van zijn nummers weer terug online, maar het gros bleef van het internet af.

Heeft Rutger Vink een vriend?

In de zomer van 2015 besloot Rutger Vink om naar buiten te brengen dat hij homoseksueel is. De vlogger deelde een foto op zijn Instagram-pagina en verklaarde bij die foto zijn liefde aan model Thomas Grinsven. “Hij betekent heel veel voor me. Heel veel. Dat is al een tijdje en ik ben zo trots op hem en ons, dat jullie het nu ook mogen weten”, schreef Furtjuh bij de foto. Op zijn coming-out ontving de vlogger wisselende reacties.

Wil jij voortaan alles volgen van Rutger Vink annex Furtjuh? Volg hem dan via Twitter, Facebook, Instagram of Youtube.