Sterren op TV
Ruben Houkes

Ruben Houkes weet alles over judo

Ruben Houkes is zelf weliswaar inmiddels gestopt met judo en topsport, dat betekent niet dat we hem niet meer voorbij zien komen op de Nederlandse televisie. De voormalig judoka is regelmatig aanwezig bij de NOS als er gesproken moet worden over judo. Gezien zijn verleden kan Ruben Houkes er uiteraard zonder moeite over meepraten.

Olympische medaille voor Ruben Houkes

Ruben Houkes is op het moment van schrijven 37 jaar. In 1979 werd hij geboren in Schagen. Wat zijn ouders toen ongetwijfeld nog niet wisten, is dat zij een toekomstig wereldkampioen op de wereld hadden gezet. Uitgerekend in Rio de Janeiro, de stad waar in de zomer van 2016 de Olympische Spelen plaatsvinden, kroonde Ruben zich in 2007 wereldkampioen. Een unieke prestatie, gezien het feit dat er nog nooit een Nederlander in was geslaagd om wereldkampioen te worden in de klasse onder 60 kilo. Een jaar later volgden de Olympische Spelen in Peking. Daar ging de 1 meter 76 lange Houkes er toentertijd met een bronzen medaille vandoor. In 2009 besloot Ruben een punt te zetten achter zijn bestaan als topsporter.

2Basics is eigen bedrijf van Houkes

Houkes heeft in de afgelopen jaren ook een naam opgebouwd met zijn eigen bedrijf 2Basics. Dat bedrijf richtte hij samen met Ziggy Tabacznik op en bestond al ruim voordat Ruben stopte met judo. Met 2Basics richt Ruben Houkes zich op de marketing van sporters. Voordat Ruben aan het bedrijf begon, volgde hij eerst een VWO-opleiding en daarna een HEAO-opleiding. Anno 2016 mag Ruben zich ook bestuurslid van Kenamju en Spieren voor Spieren noemen. Ook is hij ambassadeur van het Jeugdsportfonds.

Dani Libosan is vrouw van Ruben Houkes

Ruben Houkes is al jarenlang gelukkig in de liefde. Hij is namelijk getrouwd met Dani Libosan. Ook zij is absoluut geen onbekende in de sportwereld. De in Den Helder geboren Libosan komt uit een echte judo-familie. Zelf was Dani Libosan zes keer Nederlands kampioen. In tegenstelling tot Ruben schopte Dani het echter nooit tot de Olympische Spelen.

Ruben Houkes is te volgen via Twitter.