Sterren op TV
Ruben Annink

Auteur: Senna Reimink

Datum: 11 februari 2016

Laatst Geüpdatet: 11 februari 2016

Ruben Annink, van The Voice Kids tot DWDD

Ruben Annink werd in 1998 geboren in Amsterdam. Al op vierjarige leeftijd bleek Ruben onafscheidelijk met zijn gitaar. Een aantal jaar terug zorgde dat ervoor dat deze singer-songwriter in de dop aan de slag ging als straatmuzikant. Mensen die regelmatig in Haarlem te vinden zijn, zouden Ruben wel eens tegen het lijf gelopen kunnen hebben.

In 2012 presenteerde Ruben zich voor het eerst aan het grote publiek. De toen nog erge jonge zanger deed mee aan het televisie-programma The Voice Kids en slaagde erin om de Blind-Auditions door te komen met het nummer “Sterrenstof” van De Jeugd van Tegenwoordig. In de battles legt Ruben het uiteindelijk af tegen Dave Dekker. Ondanks dat Ruben het zeker niet onverdienstelijk deed bij TVK, is het een periode die hij graag achter zich laat.

Drie jaar later verschijnt Ruben Annink opnieuw op tv. Ditmaal liet de zanger zijn talent horen in het programma De beste singer-songwriter. Op zeventienjarige leeftijd bereikte hij de finale van de talentenjacht. Anna Rune kroonde zich echter tot winnares van het programma.

Ruben Annink met Ali B

In de lente van 2015 zorgde Ruben met Ali B misschien wel voor hét tv-moment van dat jaar. In een aflevering van De Wereld Draait Door bracht het tweetal namelijk het emotionele nummer “Terwijl jullie nog bij me zijn” ten gehore. Ali B kon het niet droog houden tijdens zijn performance. Het nummer, dat de rapper schreef als ode aan zijn kinderen, stond drie weken lang in de Nederlandse top 40. Tegenwoordig staat Ruben onder contract bij Ali B.

 

Ruben Annink en zijn inspiratie

Ruben blijkt inspiratie voor nieuwe nummers werkelijk waar overal vandaan te kunnen halen. Het liefst schrijft de zanger zijn teksten in de trein. Onlangs besloot Ruben een nummer te maken naar aanleiding van het boek “Charlotte” van Pia de Jong. Dat nummer mocht hij laten horen bij De Wereld Draait Door.

Wil jij op de hoogte blijven van de verrichtingen van Ruben? Volg hem nu dan ook via Twitter, Instagram en Facebook.