Sterren op TV
Roza Lozica The Voice of Holland TVOH

Auteur: Senna Reimink

Datum: 11 november 2016

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Roza Lozica verrast met The Voice of Holland

Roza Lozica heeft met The Voice of Holland een nieuwe stap gezet in haar carrière. Nadat de dame in de afgelopen jaren vooral bezig is geweest als achtergrondzangeres, werkte ze de laatste tijd vooral aan haar solocarrière. Een echte doorbraak bleef tot op heden uit en mogelijk is dat dan ook de reden dat de zangeres ervoor gekozen heeft om zich in te schrijven voor de Blind Auditions van TVOH.

Inhoudsopgave

Roza Lozica bij TVOH

Roza Lozica doet mee aan The Voice of Holland. Roza heeft al een aardige carrière achter de rug. Deze zangeres timmert nu aan een solocarrière, maar was in het verleden vooral bekend als achtergrondzangeres van onder andere Glennis Grace, René Froger en Nick & Simon. Sinds 2013 bewandelt ze haar eigen weg en dat leidde al gauw tot de lancering van de EP Roza Lozica met nummers als I’ll Wait, Daddy en Nothin’ But Love. Ook kwam ze onder andere voorbij in Koffietijd en bij De Avondploeg. Desondanks werd de voormalig studente aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam niet in heel Nederland bekend en mogelijk dat ze daar verandering in kan laten komen met haar deelname aan The Voice of Holland.

Waarom ze meedoet aan het programma, is duidelijk. “Omdat ik eens op de voorgrond wil staan, in plaats van op de achtergrond”, vertelde de 26-jarige Roza. Lozica zong het nummer How Come You Don’t Call Me van Alicia Keys. Binnen no-time had Ali B gedraaid en ook Guus Meeuwis volgde snel. Op de valreep draaide ook Sanne Hans haar stoel nog om voor Roza. Ali B kende Lozica overigens al van haar tijd met Alain Clark. Niet voor niets koos ze dan ook voor de rapper.

Roza Lozica in de Battles

Roza Lozica kwam in de battle-ronde tegenover Khadisha Reed te staan. Het was voor Khadisha een nachtmerrie die uitkwam, maar voor Roza gold dat zeker niet. Zij had alleen wat meer problemen met het nummer dat Ali B had uitgekozen. Hij gaf het duo het nummer Tears van Clean Bandit. Lozica kende het nummer zo 1,2,3 niet en had liever een ander genre gezien. Een ballad past naar eigen zeggen beter bij haar. Desondanks kroonde Roza Lozica zich wel tot winnaar van de battle. Het is nu afwachten of ze ook de liveshows haalt. Ook de voorkeur van Guus Meeuwis en Waylon ging naar haar uit.

Roza Lozica in de Knockouts

Roza Lozica bereikte door de battle tegen Khadisha te winnen de knockouts van The Voice of Holland. In de knockouts zong ze vervolgens het nummer When We Were Young van Adele. Daarmee wist ze haar coach Ali B te overtuigen om haar mee te nemen naar de liveshows.

Roza Lozica in de Liveshows van TVOH

Roza Lozica zong tijdens de eerste liveshow van het zevende seizoen van The Voice of Holland het nummer In The Name of Love van Martin Garrix & Bebe Rexha. Daarmee deed ze het zeker niet verkeerd, maar toch kwam ze in de Danger Zone terecht. Daar werd ze uiteindelijk naar huis gestuurd door de kijkers, waardoor het The Voice-avontuur voor Roza afgelopen is.

Roza Lozica voormalig vriendin van Alain Clark

Roza Lozica is tegenwoordig dus bezig als solo artieste, maar was in het verleden ook onderdeel van de band van Alain Clark. Ook had ze enige tijd een relatie met de bekende zanger. Het laatste nieuws over die relatie werd eind februari 2015 door het management van Alain Clark naar buiten gebracht.

De relatie tussen het tweetal werd in september 2014 eens stopgezet, maar een maand later toch weer voortgezet. In 2015 zette het duo echter alsnog een punt achter de relatie. In onderstaande video horen we Roza samen met Alain Clark het nummer Never to late for a second start zingen.

Roza Lozica is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.

Bekijk de andere deelnemers van Team Ali B uit The Voice of Holland 2016 Charlotte Masmeijer | Dwight Dissels | Danny Kalima | Khadisha Reed | Rudebeats | Jennifer Cooke | Josephine Rojer | Vinchenzo Tahapary | Leon Sherman | Sydney van der Meij | Emma van Helsdingen | Chimobi