Sterren op TV
roy-thomas-lego-masters

Roy en Thomas in Lego Masters de verliefde Disney-fans

Roy en Thomas schitteren in Lego Masters, de ultieme spelshow voor de liefhebbers van het bouwen met legostenen. De twee zijn al vier jaar samen een liefdessetje en delen hun passie voor Disney én lego.

Roy en Thomas in Lego Masters

Lego Masters is een entertainmentprogramma op televisie waarin acht duo’s uitgedaagd worden met bijzondere LEGO-opdrachten. Die moeten Roy en Thomas bijvoorbeeld dan binnen een bepaald aantal uur volbrengen. De deelnemers bouwen de spectaculaire bouwwerken helemaal uit het hoofd, want er zijn geen bouwtekeningen.

Roy en Thomas al vier jaar samen

Roy Franssen (33) en Thomas Goelen (29) wonen samen in Lommel. Roy komt uit Bergen-op-Zoom, maar trok een tijdje geleden bij zijn vriend Roy in, in België. De specialiteit van Thomas, die al zijn hele leven druk in de weer is met legostenen, ligt bij het technische aspect. Roy is juist het creatieve brein van de twee, en dus vormen ze samen een ijzersterk team.

Roy en Thomas bouwden hun eigen huis zelf en zijn dol op theater en themaparken; vooral op Disney en uiteraard LegoLand. Om de entreetickets hiervoor te kunnen betalen werkt Thomas in de staalindustrie; het best kan hij uit de voeten bij niet-standaardwerk. Denk hierbij aan architectonische kunstwerken, achtbanen en grote bruggen.

Roy en Thomas zijn dol op Disney en LegoLand

De ideeën beginnen dus bij hem en worden daarna vormgegeven door Thomas, die vaak al snel de juiste bouwoplossing in zijn hoofd heeft. In hun werken komen vaan Disney en andere attractieparken terug, dat mogen we ook tijdens Lego Masters weer verwachten.

Op zijn profielpagina vertelt Roy tot slot: “Lego daagt mij uit! Aan de hand van bekende en minder bekende bouwtechnieken probeer ik altijd bouwwerken te maken die betekenis hebben en waar mijn fantasie in terug te vinden is. Mijn teamgenoot Thomas is mijn grootste maatje. We delen veel gemeenschappelijke interesses, maar vullen elkaar ook nog eens enorm aan. Thomas is mijn technische held, waarbij ik dan weer sterk ben in vormgeving en het geven van betekenis.”

Alle deelnemers Lego Masters 2021: Rene en DouweIne en OscarErnesto en MarcoDries en KillianJan en JulienAmber en ArneMarcel en BibiRoy en Thomas