Sterren op TV
Rosalien en Ieke Ik Vertrek Eckardtsleben

Rosalien en Ieke in Ik Vertrek naar Eckardtsleben

Rosalien en Ieke doen mee aan Ik Vertrek. Het stel laat Amsterdam met pijn in hun hart achter, maar hebben allebei toch het gevoel dat ze moeten gaan voor een nieuw avontuur. Ze kiezen voor Eckardtsleben, een klein dorpjes in het Duitse Thüringen. Daar hebben de twee het oog laten vallen op een hotel-restaurant wat zwaar verouderd genoemd mag worden en wat eigenlijk nog maar nauwelijks winst draait. Slagen Rosalien en Ieke erin om het weer nieuw leven in te blazen?

Inhoudsopgave

Rosalien en Ieke in Ik Vertrek

Rosalien Versnick en Ieke Sap doen voor hun buitenlandse avontuur mee aan Ik Vertrek. Ze staan op het punt om Amsterdam achter zich te laten om in Duitsland een nieuw leven op te bouwen. Rosalien heeft zo’n dertig jaar in Amsterdam gewoond, maar gaat het nu over een andere boeg gooien. Samen met Ieke, die al een bed & breakfast runt in Amsterdam Oud-West, zet ze de stap naar Duitsland. Rosalien en Ieke zijn sinds vijf jaar samen. Nadat de vorige vrouw van Rosalien overleed en de partner van Ieke een nieuwe liefde vond, sloegen de vonken tussen de twee over. Die liefde is zelfs zo sterk dat ze voor een nieuw avontuur gaan, in het buitenland.

Als Ieke met kennissen praat over haar verhuizing, merkt ze al gauw dat mensen wat verbaasd reageren. Ze heeft gemerkt dat mensen gauw vragen of ze naar een warm land gaat, maar Ieke kiest niet voor niets voor Duitsland. “Duitsland heeft mogelijkheden die andere landen niet hebben.” Ook Rosalien voelt de liefde voor Duitsland. “Natuurlijk heeft Duitsland mijn hart gestolen, dat gebeurde al de eerste keer toen ik er was. Omdat het allemaal nog zo ongedwongen is. Mensen zijn enthousiast, die helpen je ook graag en ze zijn heel blij met een beetje vernieuwing. Dat en het feit dat het landschap gewoon stil heeft gestaan, het is net alsof je twintig jaar terug in de tijd gaat, dat is zo heerlijk. Het is zo weids gebouwd.” Zelfs de katten en de kaketoe gaan mee.

Rosalien en Ieke naar Eckardtsleben in Thüringen

Rosalien en Ieke hebben het ook laten vallen op een hotel-restaurant in het dorpje Eckardsleben. Het dorpje telt zo’n 280 inwoners. Voor 90.000 euro kochten ze daar een hotel-restaurant dat al draait en waar ze ook twee woonhuizen en een schuur erbij kregen. Alhoewel alles daar draaiend is, is een renovatie wel nodig. Zodra de hotelkamers zijn opgeknapt, willen ze ook aan de slag met drie vakantie appartementen. Als alles is opgeknapt, is het de bedoeling dat Rosalien als kok aan de slag gaat. Dat Ieke bereid is om haar leven in Nederland achter te laten, is wel verrassend te noemen. Ze runt al een goed lopende zaak, maar wil meer en die gedachte heeft ze deels te danken aan haar inmiddels overleden broer.

“Mijn broer heeft een x-aantal jaar geleden zelfmoord gepleegd en dat is gewoon een teken geweest dat hij heel ongeluk was. Ik denk gewoon: Je moet voor je eigen geluk zorgen. En als je dat niet kan, dan doe je iets mis. Je leeft maar één keer. Je hebt geen kans om het nog een keer te doen. En ik nu als zelfstandig ondernemer heb die kans wel. Ik kan zo doorsukkelen tot ik 65 ben, maar dat wil ik niet. Ik wil meer. Ik wil voelen dat ik leef”, vertelde Ieke. Al in de eerste maanden vloog er binnen no time 20.000 euro uit bij Rosalien en Ieke, maar desondanks ziet het er aan het eind van de aflevering goed uit voor ze. Alhoewel de verbouwing nog niet volledig af is, ontvangen ze al genoeg gasten en beginnen ze zichzelf ook steeds meer thuis te voelen. Ze spreken dan ook de verwachting uit de komende tien jaar nog niet weg te gaan.

Hoe is het nu met Rosalien en Ieke uit Ik Vertrek?

Rosalien en Ieke zijn de afgelopen jaren hard aan de slag gegaan met Pension & Gasthof Eichenhof. Het hotel heeft inmiddels negen kamers, allen met een eigen douche en toilet. Nog altijd hebben de twee dames het uitstekend naar hun zin in Duitsland. Rosalien en Ieke houden ook een heel verslag bij van hun avonturen over de grens. Daarvoor kun je terecht op hun Facebook-pagina. Via die pagina delen ze onder meer foto’s en video’s van de nieuwste activiteiten. Daaruit blijkt al snel dat ze inmiddels volledig ingeburgerd zijn in Eckardtsleben.

Rosalien Versnick is te volgen via Facebook en ook Ieke Sap is te volgen via Facebook.