Sterren op TV
Rosacarmen en Herman in Een Dubbeltje Op Zijn Kant

Auteur: Senna Reimink

Datum: 10 juli 2017

Laatst Geüpdatet: 10 juli 2017

Rosacarmen en Herman in Een Dubbeltje Op Zijn Kant

Rosacarmen en Herman zitten in Een Dubbeltje Op Zijn Kant. Opvallend genoeg hebben de twee een goede baan, maar zijn ze toch diep in de schulden terecht gekomen. Een verzamelwoede heeft niet alleen de financiën van de twee overhoop gegooid, maar ook het huis. Rosacarmen maakt zich grote zorgen om de situatie en gaat er inmiddels vanuit dat ze de situatie samen niet meer kunnen oplossen. Ze is bang dat haar gezin binnenkort uit huis wordt gezet en grijpt nu dan ook in.

Wie zijn Rosacarmen en Herman?

Rosacarmen en Herman hebben elkaar 22 jaar geleden leren kennen en stapten een aantal jaar later in het huwelijksbootje. Uit het huwelijk kwamen drie zonen. Herman richt zich vooral op zijn werk als financieel medewerker. Hij heeft een fulltime baan, terwijl Rosacarmen parttime werkt. Een knappe prestatie voor een vrouw die met chronische pijnklachten dealt. Nu bekend is dat ze diep in de schulden zitten, gaat het allesbehalve goed met het gezin.

“Doordat we niet zo goed met ons geld om zijn gegaan, rekeningen niet op tijd open maken”, legde Rosacarmen uit. “Meestal als de post binnenkomt, dan zie ik dat er een brief van de deurwaarder binnenkomt, dan leg ik hem opzij en maak ik hem niet open. Dan denk ik: Dat doet mijn vrouw wel”, vertelde Herman. Niet dus. De twee vinden het tijd om de hulp van John Williams in te roepen.

Rosacarmen en Herman in Een Dubbeltje Op Zijn Kant

In Een Dubbeltje Op Zijn Kant zien we dat Rosacarmen en Herman diep in de schulden zijn geraakt en zoon Brian denkt wel te weten waar dat deels aan ligt. “Mijn vader verzamelt een heleboel dingen, zoals treintjes, trams, LP’s, lego, glazen en bierviltjes. Het is echt veel.” Herman heeft ook nog een 3500 stripboeken. Het is de vraag of de twee bereid zijn om hun verzamelingen op te ruimen om uit de schulden te komen. Alleen op die manier lijken ze de schulden bij de belastingdienst, de zorgverzekering en de hypotheekschuld nog af te kunnen lossen.