Sterren op TV
Roosmarijn Reijmer 3FM 3voor12Radio

Roosmarijn Reijmer opgewerkt tot DJ bij 3FM

Roosmarijn Reijmer heeft eigenlijk het klassieke verhaal achter de rug. Van vakkenvuller tot directeur en in het geval van de brunette uit Soest van internetredacteur tot de vrouwelijke stem van 3FM. Roosmarijn Reijmer debuteerde in 2007 op de landelijke radio en is niet meer verdwenen.

Reijmer, bouwjaar 1979, doorliep de School voor Journalistiek bij haar om de hoek in Utrecht en maakte ook al lokaal radio. Ouderwets in een piepkleine studio maakte ze haar eerste stapjes op de ether voor A-FM. U kent deze zender niet? Logisch, het is een lokale zender in Hilversum, Naarden en Bussum. Ze waagde vervolgens een poging bij het webradiostation KX Radio, deze werd opgericht door Rob Stenders om de strijd aan te gaan met steeds meer doelgroepgerichte radiostations. Zo leefde ze tussen twee werelden, want ze was ging direct na haar studie aan de slag bij 3FM.

Roosmarijn Reijmer naar 3Voor12Radio

Niet direct vanwege haar radiokwaliteiten, maar wel om de internet van stukjes te voorzien. Langzaam schoof ze op richting de muziekredactie van 3FM en zo werd Roosmarijn Reijmer de eerste vrouwelijke fulltime muzieksamensteller van Nederland. Het was geen wonder dat ze deze rol kreeg, want Reijmer is zowat een lopende muziekencyclopedie. Serious Request werd één van haar eerste grote projecten als radio-regisseur, waar ze ook actief was in die rol op festivals zoals Rock Werchter, Lowlands en Pinkpop.

Het werd dan ook tijd dat de stem van Roosmarijn Reijmer op de radio te horen zou zijn en dat gebeurde in het najaar van 2007. Je moest er wel je wekker voor zetten, want voor de AVRO maakte ze een nachtprogramma. Ook werd ze de stand-in voor Gerard Ekdom in de Arbeidsvitaminen. Haar talent werd wel snel erkend, want nog geen jaar later werd ze gekozen tot aanstormend talent tijdens de Radiobitches Awards. Het beestje moet tenslotte een naampje hebben.

Roosmarijn Reijmer en Serious Request

Vanaf de zomer van 2011 begon het serieuze werk. Ze nam het programma 3Voor12Radio over van Eric Corton en daarmee kwam Roosmarijn Reijmer definitief in het licht te staan. Het maakte de cirkel ook mooi rond, want tijdens haar studie werkte ze al op de redactie voor dit programma. Op de site van 3FM noemt ze haar baan bij 3Voor12Radio dan ook een droom. En tegelijkertijd gaf haar switch van nachtwerk naar dagwerk nog meer mogelijkheden; de brunette meldde gelijk dat ze zich vanaf dat moment open kon stellen voor liefde.

Rustiger aan doet ze het overigens niet. Reijmer presenteerde ook Lowlands en Pinkpop op televisie en tijdens 3FM Serious Request kreeg ze steeds meer taken op de voorgrond. Tijdens de 24-uurs challenge van Serious Request zal ze ook opdraven om een etmaal niet te eten. En niet onbelangrijk is het in die periode zaak om zo veel mogelijk geld in te zamelen.

Volg Roosmarijn Reijmer op Twitter en Instagram