Sterren op TV
Roos Schlikker Wie Is De Mol

Roos Schlikker kandidate Wie Is De Mol?

Roos Schlikker doet mee aan Wie Is de Mol? 2017. De schrijfster en journaliste schoof regelmatig aan bij De Wereld Draait Door en gaat nu dus op jacht naar de mol. Want ze is één van de kandidaten van het spelprogramma, of zal Roos Schlikker zelf de mol zijn?

Inhoudsopgave

Schlikker leest en schrijf veel

Schlikker, bouwjaar 1975, studeerde aan de Universiteit van Amsterdam Nederlandse Taal- en Letterkunde en Communicatiewetenschappen. Ze heeft dus voldoende te vertellen en doet dat dan ook regelmatig in onder meer Het Parool, De Volkskrant, HP/De Tijd, Nieuwe Revu en Vrij Nederland. Inmiddels heeft Roos ook drie boeken op haar naam staan, Het Eerste Miljoen Is Het Moeilijkst, Ik Wens Je Het Onmogelijke en in 2015 verscheen Van Achter Het Behang Tot Over Je Oren. Dit laatste boek is een opvoedboek, geschreven samen met Elsbeth Teeling en Eva Bronsveld. Het gaat door het leven als het handboek voor relaxed opvoeden.

Roos Schlikker weg bij DWDD

De laatste jaren schoof Roos Schlikker regelmatig aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk. Als tafeldame van De Wereld Draait Door gaf ze een duidelijke mening over zaken die op dat moment speelden. Toch was DWDD ook zomaar weer voorbij. “Ik voelde me opgenomen in de familie. En ineens was het afgelopen”, zo liet ze weten in het Algemeen Dagblad. “Ik neem dat het programma niet kwalijk. Ze kunnen het zich permitteren, want iedereen wil er zitten.” Na deze publicatie liet Schlikker gelijk weten spijt te hebben gehad van het meewerken aan het artikel over tien jaar De Wereld Draait Door. Een regelmatige comeback had ze er in ieder geval wel mee vergooid.

Roos Schlikker in WIDM

Behalve bij DWDD is ze nu dus ook te zien bij Wie Is De Mol?, al is dit uiteraard hele andere koek. Met alleen een goed verhaal kom je er in dit spel niet, want iedere kandidaat moet geslepen en slim zijn om de mol te ontrafelen. Een stevige ruggengraat heeft Roos Schlikker in ieder geval wel, zo lezen we regelmatig heftige columns in onder meer de LINDA. Over bijvoorbeeld de bipolaire stoornis van haar moeder en een vriendin die zelfmoord pleegde. En over acteren weet Roos inmiddels ook voldoende, ze schreef namelijk het scenario voor de komedieserie Bitterzoet. En een stukje acteren kan in WIDM nooit kwaad. Haar favoriete mol ooit? “Patrick Stoof, die speelde het zo goed dat ik pas op het allerlaatst dacht dat hij het wel eens kon zijn.”

Op de site van Wie is de Mol? laat ze weten onbevangen de strijd in te gaan. “Ik heb geen strategieën of tactieken bedacht, omdat ik daar niet zo erg in geloof. Ik denk namelijk dat het goed is om het bij jezelf te houden. Het is naar mijn idee de truc van Wie is de Mol om mee te bewegen. Je hebt geen flauw idee op welke trein je gestapt bent, dus je weet ook niet op welk station je gaat uitstappen.” Al heeft ze wel een beeld van de mol. “De goede mollen zijn de mollen van wie je het verwacht. Dat zijn vaak de sociale mollen. Mensen die aardig zijn, goed in de groep liggen en gedreven mee doen met het spel. Maar in tussen de boel stiekem vernaggelen.”

Roos Schlikker is te volgen op Twitter en Facebook.

Geplaatst door Roos Schlikker Schrijver op dinsdag 28 april 2015

Geplaatst door Roos Schlikker Schrijver op zondag 12 juli 2015