Sterren op TV
Roos America vrouw Ruud Vormer Club Brugge

Roos America is de vrouw van Ruud Vormer

Roos America is de vrouw van Ruud Vormer. Het liefst staat Roos niet in de belangstelling, maar doordat ze de vrouw van is, ontkomt ze er eigenlijk niet aan. In het dagelijks leven is ze werkzaam in het ziekenhuis. Als spoedarts heeft ze een zware baan, maar dolgelukkig is ze met het feit dat ze daar kan werken. Als Roos niet aan het werk is, dan zit ze ook zeker niet stil. Samen met Ruud heeft ze tenslotte twee kinderen: Valente en Julie.

Inhoudsopgave

Roos America is de vrouw van Ruud Vormer

Roos America is de vrouw van Ruud Vormer. Deze knappe dame wil het liefst niets van camera’s en dergelijke weten, maar met een bekende vriend komt ze er niet onderuit. Roos is met haar 32 jaar drie jaar ouder dan Club Brugge-speler Ruud. In 2016 vertelde ze al eens uitgebreid aan Quote hoe ze haar geliefde leerde kennen. Tien jaar geleden zag ze hem voor het eerst, hij was toen achttien jaar. “Ik ging naar een strandfeestje in Bloemendaal, waar Ruud mij de hele avond stond aan te kijken. Hij was net zo oud als mijn broertje en ik zag hem helemaal niet als potentiële partner, maar hij bleef stug volhouden en al na twee dates vroeg hij: “Wat hebben wij nou samen?”

Roos kan zich nog goed herinneren dat Ruud maar achter haar aan bleef komen. Volgens haar volgde hij haar zelfs naar college. Toch zag ze een relatie in eerste instantie niet echt zitten, omdat zij zelf geneeskunde studeerde en hij volgens haar een beetje voetbalde voor zijn plezier. “Hij speelde toen in het tweede van AZ en had tegen mijn moeder eens iets over zijn baas, Louis van Gaal, laten vallen. Toen viel bij ons het kwartje pas dat hij serieus met voetbal bezig was. In het washok bij mijn ouders heb ik met mijn moeder staan overleggen. Ze zei: “Het maakt niet uit wat hij doet, als hij het maar goed doet.” Daarna heb ik besloten er vol voor te gaan.” Nu zijn Roos en Ruud ook al jarenlang dolgelukkig met elkaar en zijn ze sinds 2015 getrouwd.

© Instagram

Roos America is dokter

Roos America hangt niet alleen aan de carrière van haar man Ruud. Ze vindt het belangrijk om zelf ook bezig te zijn en dat doet ze dan ook als arts op de spoedeisende hulp. Ze wist eigenlijk al van jongs af aan dat ze in de medische wereld werkzaam wilde zijn. Niet gek, want haar grootvader was huisarts, haar vader psychiater, één van haar neven kinderarts en een andere orthopedist. Alhoewel ze eerst nog dacht aan dierenarts of plastische chirurgie om kinderen met brandwonden en dergelijke te helpen, moest ze vanwege haar relatie met Ruud toch voor iets anders kiezen. Het blijkt namelijk lastig om een specialisatie van zes jaar af te ronden als je niet zo goed weet hoelang je op één plek blijft voordat je man naar een andere club verhuist.

“Vandaar dat ik voor de spoedeisende hulp heb gekozen. Grote trauma’s en reanimaties vind ik ontzettend interessant. Doordeweeks liep ik coschappen en liet ik Ruud achter met een vriezer vol tupperware, omdat hij zelf niet kon koken. Nu rijd ik veel heen en weer tussen België en het ziekenhuis in Nederland, maar het is te doen”, aldus Roos. Vandaag de dag zijn Roos en Ruud de trotse ouders van twee kinderen. Eerst werd zoontje Valente geboren en later was het de beurt aan dochtertje Julie.

Roos America als voetbalvrouw

Roos America is vanwege haar relatie met Ruud Vormer een echte voetbalvrouw geworden. Van de Gouden Pump, een prijs voor de knapste voetballersvrouw, wil ze echter niets weten. “Die was toch afgeschaft? Maar goed ook, want waar ging het over? De mooiste jurk? De knapste voetballersvrouw? Het sloeg nergens op. Er zijn uiteraard een heleboel spelersvrouwen die dat wél fantastisch vinden, die echt houden van de schijnwerpers. Ze zijn ook allemaal onwijs knap. Ik zie er ook graag goed uit, maar ik ben er absoluut niet de hele dag mee bezig. Ik ben nog nooit bij een nagelstyliste geweest en maar één keer bij een schoonheidsspecialiste. Ik vind het zonde van mijn tijd”, aldus Roos tegenover Humo.