Sterren op TV
Romy de Proost The Next Boy/Girl Band TNBGB

Romy de Proost van The Next Boy/Girl Band

Romy de Proost is één van de deelneemsters aan het programma The Next Boy/Girl Band. De zeventienjarige zangeres in de dop wil dolgraag plaatsnemen in de girl band en lijkt inmiddels op de goede weg. Zo zong Romy in de eerste ronde van TNBGB sterren van de hemel.

Romy de Proost doet mee aan TNBGB

Romy de Proost heeft ervoor gekozen om mee te doen aan het programma TNBGB. Eén dag voordat de uitzending op de televisie te zien was, plaatsten de makers van het programma al exclusieve beelden op hun Facebook-pagina. Op te merken valt dat De Proost het nummer Hello van Adele ten gehore brengt.

Met haar vertolking weet Romy van de jury van The Next Boy/Girl Band drie groene duimen binnen te slepen. Ze zorgt met haar versie voor een hoop kippenvel en hier en daar wordt al gekscherend geroepen dat Adele alvast kan inpakken.

Dat Romy de Proost zo’n mooie vertolking ten gehore bracht, verbaasde zelfs de jury. “17”, sprak jurylid John Ewbank vol verbazing uit, doelend op de leeftijd van De Proost. Onervaren is De Proost overigens niet. Ze werd geboren in Veldhoven en is al van jongs af aan met zingen bezig. Ook heeft ze via scholengemeenschap Were Di al een aantal musicals op haar CV staan. Tegenwoordig woont Romy in Dommelen en blijkt ze ook prima piano te kunnen spelen. Wat betreft school zit de zeventienjarige Romy momenteel in Havo 5.

Romy de Proost won Wildeman Zoekt The Voice

Haar deelname aan The Next Boy/Girl Band is voor Romy de Proost niet de eerste telantenjacht waaraan ze meedoet. Op vijftienjarige leeftijd schreef deze jongedame zich in voor Wildeman Zoekt The Voice. De Proost ging er toentertijd met de eerste prijs vandoor en liet Gijs Visser en Rudy Wagner achter zich. Het leverde Romy niet alleen een mooie eerste stap op in haar carrière, ze mocht daardoor ook een eigen single en videoclip opnemen. De single die daar uit voortkwam werd begin 2015 gepresenteerd en heet I Wanna Know. Van dat nummer werd ook direct een videoclip opgenomen en die zie je hieronder.