Sterren op TV
Romal Abdi PSV eSporter

Romal Abdi is de eSporter van PSV

Romal Abdi is de eSporter van PSV. De 27-jarige jongeman is enorm goed in FIFA en toonde dat dan ook tijdens de selectieprocedure van de Eindhovenaren. Nadat hij eerst al goede zaken had gedaan tijdens het PSV FIFA-event was hij zijn twee tegenstanders tijdens de laatste selectieronde ook de baas. In die ronde kon hij rekenen op een sollicitatiegesprek en een eigenschapstest. Daar bleef het echter niet bij. Voordat Abdi definitief gepresenteerd werd als de eSporter van PSV, moest hij ook nog even een medische keuring ondergaan.

Romal Abdi de eSporter van PSV

De 27-jarige Romal Abdi is de eSporter van PSV. Hij is afkomstig uit Nijmegen en ontzettend goed in gamen. In zijn jeugd leek dat er echter helemaal niet in te zitten. “Eerst zat ik op een vechtsport en later ontdekte ik dat ik best aardig kon gamen”, vertelde Abdi aan het Eindhovens Dagblad. Ondanks dat Romal uit Nijmegen komt, zit PSV in zijn hart. “Zo dadelijk wordt mijn naam op het mooiste shirt van de wereld gedrukt. Dat is echt een droom die uitkomt. Ik ga er alles aan doen om prijzen te winnen voor PSV”, liet hij al vol trots weten op het digitale thuis van de club uit Eindhoven.

Het is in ieder geval duidelijk dat we van Abdi wel het één en ander mogen verwachten. Hij wist Ajacied Koen Weijland al eens te verslaan en sprak zich met Omroep Brabant al uit over zijn sterke punt. “Binnen FIFA kan ik heel compact spelen. Ik ben goed op de counter en heb weinig kansen nodig om te scoren én kan goed passeren”, verklaarde Abdi.

Lees ook: Het nieuwe leven van Abrahim Afellay

Romal Abdi lijkt op Jorrit Hendrix

Romal Abdi kreeg ook al te horen met welke PSV’er hij vergeleken wordt door de mensen bij PSV. Guus Pennings, de manager Marketing & Media, ziet in de eSporter wel een Jorrit Hendriks. “Een nette jongen, hard werkend in dienst van het team en volgens mij nog geen gekke uitspattingen”, legde Pennings uit aan Omroep Brabant.

Abdi is het daar op zijn beurt wel mee eens. “Een type Jorrit Hendrix? Da’s een eer. Ik ken hem niet persoonlijk, maar hoe hij op TV overkomt kan dat wel eens kloppen”, vertelde Romal.

Romal Abdi is te volgen via Instagram en Twitter.