Sterren op TV

Roelof in Heel Holland Bakt de perfectionistische fitnessinstructeur

Roelof Jansen gaat in Heel Holland Bakt alles uit de kast halen voor de eindzege. De perfectionistische fitnessinstructeur, bij wie het bakken met de paplepel in is gegoten, ziet het vooral als een ‘wedstrijd met zichzelf’.

Roelof in Heel Holland Bakt

Roelof Jansen is 48 jaar en runt zijn eigen cateringbureau genaamd GAST. “Een Gastheer pur sang met oog voor details, hoge eisen aan het niveau van service, een kritische benadering en goed inzicht. Elke gast, bezoeker of deelnemer zal zich welkom voelen op de locatie of het evenement. Ik stel mezelf als doel om op ieder project, event en samenwerking de verwachting te overtreffen”, valt er te lezen op de website van het bedrijf. Nu gaat Roelof in Heel Holland Bakt bewijzen wat hij echt allemaal kan maken.

Ooit begon Roelof met evenementen bij De Efteling, inmiddels is hij dus aardig doorgegroeid. Ondertussen bakt hij ook met hart en ziel en zo komt hij de tent van Heel Holland Bakt binnen. Dat begon al toen hij als klein jongetje samen met opa worsten- en puddingbroodjes maakte voor de visite. Opa was bakdocent en dus gelijk de ideale leermeester voor de kleine Roelof.

Roelof gaat voor de ‘ouderwetse stijl’ in HHB

Tegenwoordig laat Roelof zich met name inspireren door receptboeken. Of het boek al ‘oud’ is deert hem niet, want Roelof vindt het juĂ­st wel zijn charme hebben dat recepten van tientallen jaren geleden nog steeds kunnen slagen. Dat mag hij nu laten zien in Heel Holland Bakt. Verder werkt Roelof ook nog als fitnessinstructeur en yogadocent, en heeft hij twee kinderen met zijn vrouw, die al dertig jaar lang aan zijn zijde staat.

Hij omschrijft zichzelf als een ‘perfectionistische bakker’, die soms wel uren kan doen over het in orde krijgen van de kleinste details. Desondanks gaat zijn voorkeur uit naar een ouderwetse stijl zonder al te veel poespas. Zijn sleutel tot succes: goede smaken, aandachtig bakken en met liefde. We gaan zien in de tent wat het Roelof brengt tijdens Heel Holland Bakt.

Alle bakkers van Heel Holland Bakt 2020-2021

ChunDanielElizabethEllenEricJennyRianneRoelofSabineThijs