Sterren op TV
Robin Martens Rikki de Jong GTST

Auteur: Senna Reimink

Datum: 14 augustus 2016

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Robin Martens is actrice, zangeres, danseres én model

Robin Martens is niet alleen een graag geziene dame op de Nederlandse televisie, ze beschikt ook nog eens over verschillende talenten. Zo is ze een uitstekende actrice, zangeres, model en leren we haar in 2016 ook kennen als danseres. Wat betreft Robin kun je dus wel stellen dat ze van alle markten thuis is. Tot op heden leerden we haar vooral kennen als Rikki de Jong in de populaire soapserie Goede Tijden Slechte Tijden.

Inhoudsopgave

Robin Martens is Rikki de Jong in GTST

Robin Martens is één van de trouwe gezichten in Goede Tijden, Slechte Tijden. Al sinds 2010 kruipt ze dagelijks in de huid van Rikki de Jong, de dochter van Anita Dendermonde en Rik de Jong. In de afgelopen jaren maakte haar personage van alles mee. Zo heeft Rikki een relatie gehad met Sil Selmhorst, tegenwoordig gespeeld door Soy Kroon, en met Sjoerd Bouwhuis, gespeeld door Guido Spek. Met laatstgenoemde heeft ze in de serie twee kinderen: Bram en Teddy. Teddy draagt echter niet de achternaam van Sjoerd, omdat ze iedereen heeft laten geloven dat Thijs Kramer de vader is. Met hem had ze ook tijdelijk een relatie. Ook is Rikki nog verliefd geweest op Tim, de halfbroer van Sjoerd. Die relatie liep echter al gauw op de klippen. Tevens werd ze nog verliefd op Anton, de vader van Sjoerd. Als ze erachter komt dat dat niet wederzijds is, verzint ze dat hij haar heeft aangerand. Zodra de waarheid boven water komt, houdt De Jong niemand meer over. Het leidt tot een mislukte zelfmoordpoging. Robin Martens is dus nog niet uit GTST geschreven en is ook in het nieuwe seizoen weer terug te zien.

Wie is de vriend van Robin Martens?

Voor liefhebbers die het oog hebben laten vallen op Robin Martens, is er slecht nieuws. De in Heemskerk geboren Robin is namelijk gelukkig in de liefde. Ze heeft een relatie met Kenzo Alvares. Ondanks dat hij niet net zo bekend is als Robin, zouden dansliefhebbers hem zeker kunnen kennen. Hij is namelijk danser en choreograaf. Martens leerde Kenzo kennen bij Everybody Dance Now en heeft sinds de zomer van 2015 een relatie met hem. Nadat bekend was geworden dat Robin een vriend heeft, verschenen er ook gauw berichten dat ze zwanger zou zijn. Dat was echter niet het geval. In onderstaande video zien we de danskunsten van Kenzo Alvares. Ook Martens is terug te zien in de video. In het verleden had Robin een relatie met So You Think You Can Dance-deelnemer Chico.

Robin Martens in Dance Dance Dance

Uit bovenstaande video blijkt dus al dat Robin Martens zeker over de nodige danskwaliteiten beschikt. Daarnaast heeft ze ook altijd een choreograaf in de buurt. Die combinatie lijkt Robin de komende tijd ook goed te kunnen gebruiken. Ze doet namelijk samen met GTST-acteur Buddy Vedder mee aan het dansprogramma Dance Dance Dance. Gezien bovenstaande beelden verwachten wij dat zij het ver gaat schoppen met Buddy aan haar zijde. Zeker ook gezien het feit dat Robin al vanaf jongs af aan danst. Ze begon met klassiek ballet en later ging ze aan de slag met hiphop en jazzballet.

Robin Martens als zangeres

Robin Martens kwam er ook op jonge leeftijd achter dat ze beschikt over een zangtalent. Om ook andere mensen daarvan te overtuigen deed ze mee aan High School Musical, 101 Karaoke Show en Zing je zelf een TMF Award. De nu 24-jarige alleskunner heeft inmiddels al meerdere liedjes uitgebracht, die te horen waren in Goede Tijden, Slechte Tijden. De liedjes heten Jij, Waar ben jij?, Voor altijd vanavond en Met jou.

Robin Martens had leukemie

Als je alle successen van Robin Martens benoemt, zou je bijna vergeten waar zij vandaan komt. De jeugd van Martens was namelijk allesbehalve makkelijk. Vanaf haar vierde streed Martens namelijk tegen leukemie. Jarenlang heeft ze moeten vechten tegen de ziekte, want pas op haar elfde werd ze genezen verklaard.

Robin Martens is te volgen via Instagram, Twitter en Facebook.