Sterren op TV
Robin de Kruijf volleybal

Auteur: Senna Reimink

Datum: 25 juli 2016

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Robin de Kruijf is een volleybalbabe

Robin de Kruijf is één van de knappe volleybalsters die Nederland rijk is. De in 1991 geboren De Kruijf, die ieder jaar op Bevrijdingsdag haar verjaardag viert, is in de zomer van 2016 een van de sportsters die in actie komt op de Olympische Spelen. In Rio de Janeiro hoopt zij hoge ogen te gooien met het Nederlandse volleybalteam. Robin is overigens ploeggenoot van Lonneke Sloetjes. Op het volleybalveld valt Robin de Kruijff vaak op vanwege haar lengte van 1 meter 92.

Inhoudsopgave

Wie is Robin de Kruijf

Robin de Kruijf heeft op het moment van schrijven al een leeftijd van 25 jaar bereikt. Ze werd geboren in Nieuwegein en groeide op in Schalkwijk. Anno 2016 staat het huis van Robin de Kruijf overigens in Istanbul. Daar is ze namelijk een van de spelers van volleybalclub VakifBank Istanbul. Al van jongs af aan viel het overigens op dat De Kruijf, die middenaanvaller is, over een talent beschikt. Drie jaar nadat deze dame was begonnen met volleyballen maakte ze namelijk al de overstap naar de senioren in de eerste klasse. En dat op slechts dertienjarige leeftijd. Daarna volgden clubs als VV Pollux, TVC Amstelveen, Dresdner SC en Piacenza. Nadat met die laatstgenoemde club de landstitel werd behaald, lonkte een overgang naar Istanbul. In 2014 ging ze daar uiteindelijk aan de slag.

Ook bij de nationale ploeg was het talent van Robin overigens al gauwopgevallen. Niet voor niets debuteerde ze al op zeventienjarige leeftijd bij de Nederlandse volleybalsters. In 2016 zal Robin de Kruijf voor het eerst actief zijn op de Olympische Spelen. In aanloop naar het belangrijke toernooi in Rio de Janeiro ontstond overigens wel nog wat onrust. Ze raakte namelijk geblesseerd aan haar enkel met het toernooi in zicht. Desondanks behoorde ze toch tot de selectie. Tot op heden verzamelde Robin al twee zilveren medailles in haar carrière met de Nederlandse volleybalploeg. Beide werden behaald tijdens een Europees kampioenschap.

Robin de Kruijf naakt; “Wat zijn nou borsten?”

Robin de Kruijf staat anno 2016 vooral bekend om haar kwaliteiten als volleybalster, maar dat is weleens anders geweest. In het verleden publiceerde Helden namelijk een foto waarop De Kruijf deels naakt te zien was. Die foto werd later door BILD opnieuw onder de aandacht gebracht nadat Robin de overstap had gemaakt naar een Duitse volleybalclub. Zelfs tot op de dag van vandaag blijft de foto haar achtervolgen. In 2012 liet De Kruijf zich uit over de foto. “Het was niet de bedoeling dat die foto op internet zou circuleren”, gaf Robin te kennen in gesprek met De Volkskrant. Een fotoshoot in de Playbot zit er in de toekomst overigens ook niet in. “Je zult me nooit naakt in de Playboy zien, die grens ga ik niet over. Maar wat zijn nou borsten? Ik lig ook topless op het strand.”

Heeft Robin de Kruijf een vriend?

Robin de Kruijf heeft in de volleybalwereld ook haar huidige vriend leren kennen. De babe heeft namelijk een relatie met Lévi Alves Cabral, die zelf in actie komt voor Tours Volleyball. Het stelletje deelt regelmatig liefdevolle kiekjes via social media. Saillant detail is dat Cabral is geboren in Rio de Janeiro, de plek waar Robin in de zomer hoopt op een groot succes. Voorheen kwam Cabral overigens uit voor Fenerbahce SK.

Robin de Kruijf is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.