Sterren op TV
Robbie Kammeijer presentator verslaggever EditieNL

Auteur: Senna Reimink

Datum: 6 april 2017

Laatst Geüpdatet: 23 december 2022

Robbie Kammeijer presentator en verslaggever Editie NL

Robbie Kammeijer is presentator en verslaggever van Editie NL en heeft ondanks zijn leeftijd van 25 jaar al een flinke carrière opgebouwd. De in Zeist geboren Robbie wist al van jongs af aan waar hij terecht wilde komen. Niet voor niets was hij op twaalfjarige leeftijd al bezig met het maken van zijn eigen krantjes en nep-radioprogramma’s. Toen al lag het hart van Robbie Kammeijer bij de journalistiek en juist daar is hij nu zo succesvol in.

Robbie Kammeijer houdt van journalistiek

Robbie Kammeijer had zijn liefde voor journalistiek al op jonge leeftijd ontwikkeld. Alhoewel hij nog even nadacht om architect van treinstations of machinist te worden, was zijn keuze na de middelbare school meer dan duidelijk. Hij koos voor een studie journalistiek aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Tijdens zijn studie moest Kammeijer ook stage lopen en daarvoor kwam hij bij het Jeugdjournaal terecht.

“Dat vond ik erg leuk. Ik was heel blij toen ik na mijn stage kon komen werken bij het Jeugdjournaal”, vertelde Robbie op de website van het jeugdjournaal. Sinds 2014 is Robbie dan ook als presentator werkzaam bij het Jeugdjournaal, nadat hij daarvoor als redacteur aan de slag ging bij het kinderprogramma. Met zijn 22 jaar mag Kammeijer zich de jongste presentator van het Jeugdjournaal ooit noemen.

Robbie Kammeijer presentator Editie NL

Robbie Kammeijer koos er na een aantal succesvolle jaren bij het Jeugdjournaal voor om de volgende stap in zijn carrière te zetten. Robbie ging aan de slag bij Editie NL “Ik groeide, ik leerde en ik wil blijven leren. Daarom pak ik deze kans. Ik wil mijzelf ontwikkelen als presentator van een nieuwsprogramma voor volwassenen”, legde Robbie Kammeijer toentertijd uit aan de NOS.

Sinds 1 september 2016 is Robbie dan ook één van de collega’s van onder meer Steef van Stiphout. Over zijn beweegredenen is Robbie tegenover RTL Nieuws duidelijk. “Editie NL is een programma dat anders dan alle andere nieuwsprogramma’s is, met zowel hard als zacht nieuws, eigen invalshoeken en originele, creatieve reportages. Dat spreekt me enorm aan.”

Robbie Kammeijer is te volgen via Instagram en Twitter.