Sterren op TV
Robbert de Rijk man Annouk van der Weijden

Robbert de Rijk is de man van Annouk van der Weijden

Robbert de Rijk is de man van Annouk van der Weijden. In juni was Van der Weijden nog gefocust op haar schaatscarrière, maar in de zomerstop trouwde ze met haar vriend Robbert. Ze beëindigde haar schaatscarrière in 2018, en heeft nu dus meer tijd voor haar man Robbert.

Annouk van der Weijden en vriend Robbert de Rijk zijn getrouwd

In de maand maart van 2017 vertelde de schaatsster aan Schaatsen.nl dat het bijna zover was. “In juni gaat het gebeuren. Dan stap ik in het huwelijksbootje met mijn vriend Robbert de Rijk. Toevallig zijn we vanmiddag bij de locatie geweest. De komende maanden gaan we de laatste zaken regelen. Mijn trouwjurk heb ik in september al gevonden. Ik heb er heel veel zin in, kan niet wachten tot het zover is.”

Een mooi hoogtepunt van een verder niet zo heel speciaal jaar. Van der Weijden liet namelijk ook weten niet erg tevreden te zijn over haar schaatsseizoen. “Op de belangrijke momenten stond ik er niet. Heb eigenlijk overal naast gegrepen. Ik heb door afzeggingen wel een aantal World Cups kunnen rijden. Maar ja, daar word je niet vrolijk van. Dat wil je niet.”

In 2018 hoopt Anouk van de partij te zijn op de Olympische Spelen. “Daar ga ik natuurlijk wel voor. De Olympische Spelen van Sochi zijn nog altijd het absolute hoogtepunt van mijn carrière (Annouk werd vijfde op de 3000 meter, red.). Het zou fantastisch zijn om het nog een keer mee te maken.”

De Rijk en vriendin Annouk van der Weijden zijn voor Feyenoord

Man Robbert de Rijk was in het verleden ook schaatser, maar deed slechts twee keer mee aan het NK Afstanden. Op dit moment is De Rijk werkzaam bij de NOS als journalist en daarnaast schrijft hij voor Schaatsen.nl en VICE. Pakken we zijn Instagram-account erbij, dan zien we dat Robbert houdt van actieve bezigheden als kajakken en hardlopen. Ook support hij voetbalclub Feyenoord.

Robbert de Rijk kun je volgen via Instagram, Facebook en Twitter.