Sterren op TV
Angela-Groothuizen-150x150

Rob Mooij is de vriend van Angela Groothuizen

Angela Groothuizen is een Nederlandse zangeres, actrice en presentatrice. Ze werd geboren in Alkmaar in 1959. Angela werd vooral bekend door haar zangcarrière in de meidengroep de Dolly Dots. Daarnaast heeft ze diverse theaterprogramma’s gemaakt. Zo maakte ze deel uit van de theatergroep Purper. In 1988 maakte ze haar debuut in de show Purper Pastiche. Na haar zangcarrière ging ze vooral aan de slag als actrice en presentatrice en was ze veel te zien op de Nederlandse televisie.

Inhoudsopgave

Liefde voor muziek en Dolly Dots

Na de havo afgerond te hebben, ging ze studeren in de Verenigde Staten. Tijdens haar schooltijd was Angela Groothuizen al erg muzikaal bezig. Zo was ze deel van diverse bandjes. Haar oudere broer zat bij een hardrockband en vroeg haar bij de band te komen. In datzelfde jaar werd ze ook gevraagd bij de meidengroep de Dolly Dots. Hierdoor werd ze erg bekend in Nederland.

Tv  debuut

In 1981 had Angela haar tv debuut als presentatrice voor het programma Popcorn. Zeven jaar later werden de Dolly Dots opgeheven. Angela ging vervolgens muziek studeren en schreef veel nummers, voor onder andere Kinderen voor Kinderen. In 2007 keerde ze nog een laatste keer terug met de Dolly Dots in grote concerten in Ahoy. Haar collega-Dolly Dot Ria Brieffies overleed in 2009. Ze maakte bekend nog een allerlaatste keer terug te keren in 2020 met een Dolly Dots tournee door heel Nederland.

Jurylid in vele talentenshows

Een van Groothuizens meeste bekende tv programma’s was het programma De Uitdaging. Dit was een van de eerste realitysoaps op de Nederlandse tv. Angela presenteerde zes jaar lang Wie is de Mol? en zette ze het Junior Eurovisiesongfestival op. In 2012 maakte Angela de overstap naar RTL4. Ze werd jurylid in diverse talentenshows, zoals XFactor, The Voice of Holland en Holland’s Got Talent.

25 jaar samen

Angela Groothuizen heeft een relatie met regisseur Rob Mooij. Het stel is al meer dan 25 jaar met elkaar en zijn open over hun open relatie. ,,Ik heb zoveel geluk en liefde en alles wat ik wil, ik heb zat. Snap je? En ik ga hem, mijn aller-allerliefste, in dat ene leven dat hij heeft, niet voor de voeten lopen. Met níéts. Is onze relatie daardoor makkelijker? Nou, nee. Het is niet altijd makkelijk. Maar het is óók niet echt heel moeilijk. Die man is een vrije ziel. Een fantastische, lieve, trouwe, vrije ziel. En die moet je niet willen beknotten, klaar”, vertelde ze in Volkskrant Magazine. Ze hebben samen twee dochters, Lola en Nona.

Vermogen

Het is volgens Angela Groothuizen een misverstand dat zij enorm rijk is geworden door haar televisiecarrière bij RTL. ,,Mensen denken altijd dat je tonnen verdient als je bij RTL zit maar dat is niet zo, althans, ik niet“, vertelde ze aan Volkskrant. Over haar vermogen en financiën vertelde ze verder: ,,Ik heb ook een heel hoge hypotheek, hoor. Ik heb een schuld bij mijn eigen bv, omdat ik lekker heb geleefd toen de kinderen klein waren. En ik ben kostwinner.”