Sterren op TV
Rob en Anita Droomhuis Gezocht Hongarije

Auteur: Senna Reimink

Datum: 14 juni 2017

Laatst Geüpdatet: 14 juni 2017

Rob en Anita in Droomhuis Gezocht naar Hongarije

Rob en Anita Nagy gaan in Droomhuis Gezocht op jacht naar een huis in Hongarije. Dat moet meer worden dan zomaar een optrekje, want het stel uit Venray wil zich na de deelname aan het Omroep MAX-programma in dit land gaan vestigen.

Rob en Anita willlen ouders achterna in Hongarije

Rob en Anita waren tijdens de zoektocht naar een droomhuis allebei vijftig jaar oud en woonden in Venray. De wens om in Hongarije te gaan wonen komt voort uit de familie van Rob. Zijn ouders zijn namelijk Hongaars en de verpleger met liefde voor schilderen heeft veel met het land. Inmiddels is dit enthousiasme ook overgebracht op zijn, eveneens als verpleegkundige actieve, vrouw Anita. Daarom wordt er gezocht naar een huis. En keus genoeg, want in Hongarije staan kastelen te koop met een vraagprijs waar je in Nederland een rijtjeswoning voor krijgt.

Inmiddels hebben de twee een duidelijk plaatje over Hongarije. “Dit land staat voor mij voor ontspanning, lekker eten en de cultuur”, zo legt Anita uit. “Het leven in Nederland is best hectisch”, vult Rob in Droomhuis Gezocht aan. “Als je in Hongarije bent voel je de rust over je heen komen en dat is super om daar tijd door te brengen.” En dat wist hij over te brengen op Anita, die inmiddels enthousiast is geworden. Rob: “De laatste jaren zijn we een aantal keer op vakantie geweest naar Hongarije en toen heb ik het land opnieuw leren ontdekken. De liefde is alleen maar gegroeid.” En nu is dat zover uitgegroeid dat ze er definitief naar toe willen verhuizen.

Droomhuis Gezocht in Hongarije

Voor hun deelname aan Droomhuis Gezocht hebben Rob en Anita al zelf rondgekeken voor een huis. Aangeboden werd er voldoende in Hongarije. “Maar je loopt toch tegen veel dingen aan die niet klopten. Voor je het weet word je opgelicht, want wij kennen de exacte regels niet. Dus zoeken we mensen die ons daarbij kunnen ondersteunen.” Zo werd het programma van Omroep MAX benaderd. Anita en Rob zochten een authentieke Hongaarse woning in de regio Baranya met een grote tuin waar dingen kunnen worden verbouwd en kan worden ontspannen. Voor Rob’s schilderactiviteiten moet er ook een ruimte zijn om om te toveren tot atelier.

De woningen kosten zeker in vergelijking met Nederlandse prijzen in Hongarije echt een prikkie. Daarvoor krijg je heel veel grond en van buiten een stabiele woning. Qua interieur en met name het sanitaire laat het wel te wensen over. Dat wordt dus verbouwen voor Rob en Anita, maar de waanzinnige ruimte biedt veel mogelijkheden. En uiteindelijk zullen ze dan ook slagen.