Sterren op TV
Rikkie Kolle Holland's Next Top Model HNTM

Rikkie Kolle in Holland’s Next Top Model

Rikkie Kolle is te zien in Holland’s Next Top Model. Rikkie gaf al heel snel in het programma aan dat ze transgender is. Haar grote voorbeeld in de modellenwereld is dan ook niemand minder dan Loiza Lammers, die ook als man is geboren maar inmiddels door het leven gaat als vrouw.

Rikkie Kolle in Holland’s Next Top Model

Rikkie Kolle is te zien in Holland’s Next Top Model. Tot op heden heeft de zeventienjarige Rikkie nog niet echt ervaring opgedaan in de modellenwereld, maar ze kijkt er wel al jarenlang naar uit om als model door het leven te gaan. Deze jongedame weet nog goed dat ze al van jongs af aan opkeek naar andere modellen.

Als klein meisje kroop Rikkie Kolle al voor de televisie en wist ze eigenlijk al wat ze in de toekomst wilde doen. “Het is altijd een droom geweest om modellenwerk te doen.” Vroeger keek zij al naar Holland’s Next Top Model en wist ze al gelijk dat zij daar op een dag ook graag wilde staan. “Ik ben super gemotiveerd om natuurlijk te kunnen winnen, want het is echt een droom vanaf jongs af aan en dat wil ik nu gewoon waarmaken.”

Rikkie Kolle is transgender

Rikkie Kolle is transgender. Al vrij vroeg in het programma vertelde ze dat Loiza Lamer haar grote voorbeeld is en dat is natuurlijk niet zonder reden. “Ik ben zelf ook transgender. Ben ik eigenlijk heel mijn leven eigenlijk wel. Vanaf jongs af aan. Ik zit eigenlijk middenin het proces nu.”

“Volgend jaar kan ik de geslachtsveranderde operatie doen. Daar kijk ik heel erg naar uit. Op de basisschool kwam ik er eigenlijk voor uit dat ik liever als meisje door het leven ging, toen heb ik wel heel veel nare reacties gehad. Maar ik denk dat ik er heel erg sterk uitgekomen ben door gewoon mezelf te zijn”, zo gaf ze al aan. “Ik zou echt zo graag model willen worden en willen doorgaan, dat geeft gewoon echt een kick voor mijn zelfvertrouwen om mezelf toch steeds weer een beetje te respecteren.”

Rikkie Kolle is te volgen via Instagram.