Sterren op TV
Rik Heel Holland Bakt

Rik wil bij Heel Holland Bakt graag groeien

Rik van Doornmalen doet mee aan Heel Holland Bakt. De 39-jarige Brabander, woonachtig in Gelderland, wil in de witte tent van Heel Holland Bakt vooral groeien. Daarmee zou het HHB-avontuur van Rik al geslaagd zijn.

Rik is geboren in Den Bosch en nu woonachtig in het Gelderse Well. Daar vandaan rijdt hij wel dagelijks terug naar Brabant, want hij werkt in Tilburg. “In het dagelijks leven ben ik ondernemen. Samen met mijn partner heb ik een vulpennenzaak, of zoals dat zo mooi heet een luxe schijfwarenzaak.” Totaal iets anders dus dan waar hij bij Heel Holland Bakt We verkopen pennen vanaf tien euro, maar al snel kom je in het segment van driehonderd tot vijfhonderd euro. En dat kan verder gaan tot duizend of tweeduizend euro. The Sky is the Limit.”

Rik van HHB is getrouwd met Dennis

Het vorige werk van Rik komt wel terug bij Heel Holland Bakt. Hij was namelijk leraar Frans en daarna ook nog docent Goederen- en Insolventierecht op de Universiteit van Tilburg. Zijn voorliefde voor Frankrijk is groot en dat is te zien in zijn baksels. Rik houdt namelijk van de Franse patisserie.

Rik is getrouwd met Dennis en samen hebben ze ook nog drie honden: Roos, Frits en Fleur. “Als we terug zijn van de winkel in Tilburg dan vinden we het heerlijk om langs de Maas te wandelen met de honden. Lekker uitwaaien.” Thuis is de rolverdeling heel duidelijk, waardoor Heel Holland Bakt voor Rik een logische stap was. “De keuken is mijn domein en verder is de rest van het huis mijn domein. Dennis is de baas in de winkel. Het leuke aan bakken is dat het een positief gevoel creëert. Je bent iets aan het maken dat er mooi uit gaat zien, je kunt er je creativiteit in kwijt en je maakt er mensen mee blij.”

Rik wil bij Heel Holland Bakt ontspannen blijven

Dat is dan ook wat Rik bij Heel Holland Bakt wil bereiken en thuis al goed is gelukt. “Ik ben een ontspannen bakker. Soms als er druk op staat ben ik wel eens wat zenuwachtig. Dennis vindt het heel fijn dat er veel taart wordt gebakken in huis De nodige calorieën zorgt er wel voor dat je in omvang toeneemt. Sinds wij elkaar kennen zijn er de nodige kilo’s aangekomen.”

En in de tent van Heel Holland Bakt heeft Rik een duidelijk streven. “Ik vind het heel spannend als Janny en Robèrt mijn taarten gaan proeven. Je wilt een taart maken die ze echt lekker vinden. Natuurlijk wil ik winnen, maar ik wil vooral ook veel leren. Ik zou graag zien dat Janny of Robèrt in de tent zeggen dat ik wel veel heb geleerd de afgelopen tijd. Veel gegroeid zeggen ze, ik hoop ook dat ze dat over mij zeggen.”

Rik van Heel Holland Bakt is te volgen op Facebook.

Alle deelnemers Heel Holland Bakt 2017 Vanessa | Rik | Nico | Maarten | Marjolein | Ine | Hans | Gwenn | Heidi | Corrie