Sterren op TV
Ridder van Kooten

Ridder van Kooten is een alleskunner

Ridder van Kooten is met zijn achttien jaar nog erg jong, maar ambitieus is hij zeker. De in Baarn geboren acteur is sinds 2009 aan de weg aan het timmeren als het gaat om zijn carrière in de schijnwerpers. Een aantal jaar later kunnen we wel stellen dat zijn rol in de musical de Sound of Music pas het begin was.

De afgelopen jaren heeft Ridder van Kooten niet alleen zijn HAVO-diploma in de wacht gesleept. Ook is hij regelmatig op televisie te bewonderen geweest. Zo had hij onder andere een rol in de serie Brugklas, deed hij een aantal afleveringen mee in SpangaS als Jacq.

Ridder van Kooten in Violetta

Ook had Ridder van Kooten een aantal gastrollen in de serie Big Time Rush. Daarnaast heeft hij tussen 2011 en 2013 de vooropleiding van Dansacademie Lucia Marthas gevolgd. In 2015 werd bekend dat Ridder binnenkort te zien is in de film van Violetta genaamd Tini – Het nieuwe leven van Violetta. De Nederlandse acteur heeft een bijrol gekregen in de film van The Walt Disney Studios en is vanaf 4 mei in de bioscoop te zien als een van de vrienden van Martina ‘Tini’ Stoessel. Een rol die Ridder ongetwijfeld de nodige naamsbekendheid op gaat leveren, gezien de serie op Disney Channel razend populair is.

Ridder van Kooten als stemacteur

Ridder heeft in de afgelopen jaren ook al aardig aan de weg getimmerd wat betreft een carrière als stemacteur. Zo dwong hij een vaste rol af als stemacteur van Tickety Toc, waarin hij de stem van Puffertje heeft ingesproken. Daarnaast is Ridder volgens zijn eigen officiële website ook een danser, zanger, performer en model. En uiteraard een man die de harten van een groot aantal vrouwen sneller laat slaan.

Wil jij geen update meer missen van Ridder? Volg hem dan via Twitter, Instagram en Facebook.