Sterren op TV
Rick Jansen Boswachter Gezocht SBS

Rick Jansen wil via Boswachter Gezocht naar Texel

Rick Jansen is één van de zes mannelijke deelnemers aan Boswachter Gezocht. Met zijn dertig jaar heeft Rick nog een heel leven voor zich en graag brengt hij dat door op Texel, als boswachter.

Rick Jansen in Boswachter Gezocht

Rick Jansen besloot mee te doen aan Boswachter Gezocht, omdat hij graag actief is in de natuur. Hij is niet voor niets hovenier én docent op de hoveniersopleiding. Rick Jansen komt uit Limburg, maar woont inmiddels in het hart van het land, in Groenekan. Ook vanaf zijn huidige woonplaats is Texel nog ver weg, maar toch hoopt Rick Jansen vurig Boswachter Gezocht te winnen, zodat hij zich op het waddeneiland mag vestigen. In gesprek met het Algemeen Dagblad gaf de Limburger namelijk aan verliefd te zijn op de Wadden. “Sinds vier jaar hebben de Wadden mij gegrepen. Het begon met een tentje. Nadien met een campertje. Dat rauwe, de lucht, dat natuurlijke, de duingebieden, de openheid van het gebied. Dat alles voel je daar meer dan hier. De kleuren zijn daar anders. En niet te vergeten de zeehonden. Zo dichtbij.”

Rick Jansen bekende zelfs dat hij ooit al eens de wens had uitgesproken om boswachter op Texel te willen worden. De oproep van Boswachter Gezocht zorgde dan ook voor geen enkele twijfel bij Rick. “Ik ben direct achter de pc gaan zitten en heb gereageerd.” Rick Jansen bleek lang niet de enige die mee wilde doen aan Boswachter Gezocht, want SBS 6 kreeg vierhonderd aanmeldingen binnen. Uiteindelijk werd Rick één van de tien kandidaten.

Rick Jansen als hovenier

Rick Jansen is momenteel hovenier en geeft ook les op de hoveniersopleiding in Velp. Hij werd dertig jaar geleden geboren in Limburg, maar verhuisde later naar Utrecht en inmiddels heeft hij samen met zijn vriendin Arti Lammert een woning in Groenekan betrokken. De nuchtere langharige werkt in zijn vrije tijd graag aan beplantingsplannen en het ontwerpen van tuinen. Oefenen kan hij inmiddels ook in zijn eigen tuin in Groenekan. Van nature is Rick Jansen overigens geen natuurliefhebber. Het is meer zo gegroeid. Hij wilde het legeren in, maar werd afgekeurd vanwege een zwakke knie en daarna ging hij voor het werk als hovenier. “Achteraf is er veel overlap tussen een baan bij de landmacht en het werk als hovenier: je bent in teamverband hard aan het werk in de buitenlucht.”

Alle kandidaten Boswachter Gezocht: Mick | Rick | Sharon | Joris | Lars | Stephan | Heleen | Tessa | Jerome | Bernadet

Ricks eigen oogst. X

Geplaatst door Arti Lammert op woensdag 24 september 2014