Sterren op TV
Richard, Roelie en Harald restaurant Boca Opdienen of Afserveren

Richard, Roelie en Harold met restaurant Boca in Opdienen of Afserveren

Richard, Roelie en Harold beginnen in Opdienen of Afserveren samen het restaurant Boca in Houten. Het drietal blijkt duidelijk geen match made in heaven, toch hebben ze alle drie honderdduizend euro in het project geïnvesteerd. Uiteindelijk komt van de oorspronkelijke rolverdeling ook niets terecht.

Richard en Roelie van tennisbaan naar Boca

Richard Plomp en Roelie Stevens zijn een stel. Samen verloren ze vijf jaar geleden hun banen in het bedrijfsleven en bijna op hetzelfde moment zocht tennisclub Atalanta in Houten een uitbater. Richard was bij jarenlang tennistrainer geweest bij de club en stapte erin. De switch was succesvol, mede doordat Richard geen zin had in een kantoorbaan. “We hebben de liefde voor het horecavak ontdekt”, vertelt Richard in Opdienen of Afserveren.

Ze waren de kantine van de tennisclub al snel ontgroeid en zochten iets nieuws. Bij toeval kwam Harold Goessens op hun pad. Hij zat bij de tennisclub aan de bar begon en te filosoferen over een restaurant. Harold heeft daar altijd al aan gedacht sinds hij in Houten is komen wonen. Sinds 2012 is hij eigenaar van Proost Horeca Belang, een adviesbureau voor horeca en sportverenigingen. Richard: “Mensen verklaren ons voor gek dat we als vijftigers nog iets heel anders gaan doen. Er zijn toch echt voldoende ondernemers die op latere leeftijd nog iets anders gaan doen. Zolang je er maar in gelooft en fit voor voelt komt het allemaal goed.”

Sterke mening Harold zorgt voor botsingen bij Boca

In het centrum van Houten, op Het Rond, moet Boca Bar & Kitchen een succes worden waar plek is voor honderdtwintig zitplaatsen. Ze hebben dan ook niet één maar zelfs twee panden, de tussenmuur gaat eruit waardoor er liefst 250m2 oppervlakte ontstaat. Echte horeca-ervaring heeft ook Harold niet. Hij wordt leerlingkok en ze gaan een chefkok inhuren. Richard en Roelie gaan samen de bar en het restaurant coördineren. Vanaf het eerste moment ontstaan er echter flinke botsingen, doordat met name Harold een erg sterke mening heeft. ‘Groen is pas groen als Harold het groen vindt’, is daarbij een treffende zin wanneer er kleuren gekozen moeten worden voor het interieur. Om voor nog meer meningen te zorgen komt ook de vrouw van Harold, Dagmar, zich ook melden.

Harold verdwijnt al snel uit de keuken

Tot aan de opening zijn er veel strubbelingen, wat in schil contrast staat met de fraaie zaak die afgeleverd wordt. Inmiddels is Boca Bar & Kitchen geopend en is het regelmatig tot laat gezellig in het centrum van Houten. Toch loopt nog niet alles op rolletjes. Twee weken na de opening is Harold namelijk al uit de keuken verdwenen. “Ik kwam er al vrij snel achter dat in de keuken staan geen optie was. Het ontbreekt aan kennis en ervaring.” Voorlopig zal hij dan ook achter de bar gaan helpen.

De Boca Bar & Kitchen is te volgen op Facebook.

Eerdere afleveringen Opdienen of Afserveren
Hans, Adolf en WIllem met De Basiliek in Appingedam
Anne-Wil en Nelleke met Kaneel & Kruimels